Bitcoin

Bitcoin

Bitcoin criptomoneda viitorului?

Bitcoin folosește tehnologia peer-to-peer pentru a opera fără autorități centrale sau bănci; gestionarea tranzacțiilor și emiterea de bitcoin este efectuată în mod colectiv de către rețea. Bitcoin este open-source; designul său este public, nimeni nu deține sau controlează Bitcoin și toată lumea poate participa. Prin multe dintre proprietățile sale unice, Bitcoin permite utilizări interesante care nu ar putea fi acoperite de niciun sistem de plăți anterior.

bitcoin

Cum funcționează Bitcoin?

Ca utilizator nou, puteți începe să utilizați Bitcoin fără a înțelege detaliile tehnice. Odată ce ați instalat un portofel Bitcoin pe computer sau pe telefonul mobil, acesta va genera prima dvs. adresă Bitcoin și puteți crea mai multe ori de câte ori aveți nevoie de una. Puteți dezvălui adresele dvs. prietenilor, astfel încât aceștia să vă poată plăti sau invers. De fapt, acest lucru este destul de similar cu modul în care funcționează e-mailul, cu excepția faptului că adresele Bitcoin ar trebui să fie utilizate o singură dată.

bitcoin crypto

Mining – Prelucrare – minerit


Exploatarea minieră este un sistem de consens distribuit care este utilizat pentru a confirma tranzacțiile în așteptare, incluzându-le în lanțul de blocuri. Aplică o ordine cronologică în lanțul de blocuri, protejează neutralitatea rețelei și permite diferitelor computere să cadă de acord asupra stării sistemului. Pentru a fi confirmate, tranzacțiile trebuie ambalate într-un bloc care se potrivește cu reguli criptografice foarte stricte, care vor fi verificate de rețea. Aceste reguli împiedică modificarea blocurilor anterioare, deoarece acest lucru ar invalida toate blocurile ulterioare. Mineritul creează, de asemenea, echivalentul unei loterii competitive care împiedică orice persoană să adauge cu ușurință blocuri noi consecutiv lanțului de blocuri. În acest fel, niciun grup sau individ nu poate controla ceea ce este inclus în lanțul de blocuri sau înlocui părți ale lanțului de blocuri pentru a-și reveni propriile cheltuieli.

Bitcoin a fost prima criptomonedă care a înregistrat cu succes tranzacțiile pe o rețea securizată, descentralizată, bazată pe blockchain. Lansat la începutul anului 2009 de către pseudonimul său creator Satoshi Nakamoto, Bitcoin este cea mai mare criptomonedă măsurată prin capitalizarea pieței și cantitatea de date stocate pe blockchain-ul său. Software-ul Bitcoin este gratuit și este disponibil online pentru oricine dorește să ruleze un nod Bitcoin și să stocheze propria copie a blockchain-ului Bitcoin. Pe măsură ce Bitcoin se maturizează, inginerii au conceput protocoale suplimentare pentru a îmbunătăți viteza și confidențialitatea tranzacțiilor Bitcoin, inclusiv Omni Layer, Lightning Network și Liquid Network. Doar aproximativ 21 de milioane de bitcoin vor fi create vreodată. Monedele noi sunt inventate la fiecare 10 minute de minerii de bitcoin care ajută la menținerea rețelei prin adăugarea de noi date de tranzacție în blockchain.

Pagina de prețuri Bitcoin face parte din The CoinDesk 20, care prezintă istoricul prețurilor, bifatorul de prețuri, capitalizarea pieței și graficele live pentru criptomonedele de top.

De ce bitcoin?


Bitcoins pot fi folosiți pentru a cumpăra mărfuri în mod anonim. În plus, plățile internaționale sunt ușoare și ieftine, deoarece bitcoinii nu sunt legați de nicio țară sau sunt supuși reglementărilor. Este posibil ca întreprinderile mici să le placă deoarece nu există taxe pe cardul de credit. Unii oameni cumpără doar bitcoin-uri ca investiție, sperând că vor crește în valoare.


Anonimatul criptomonedei.

Deși fiecare tranzacție bitcoin este înregistrată într-un jurnal public, numele cumpărătorilor și vânzătorilor nu sunt niciodată dezvăluite – doar ID-urile lor de portofel. Deși acest lucru păstrează tranzacțiile private ale utilizatorilor de bitcoin, le permite, de asemenea, să cumpere sau să vândă orice, fără a le urmări cu ușurință. De aceea a devenit moneda de alegere pentru persoanele care cumpără online droguri sau alte activități ilicite.

Viitorul Bitcoin în cauză


Nimeni nu știe ce va deveni bitcoin. Este în mare parte nereglementat, dar unele țări precum Japonia, China și Australia au început să cântărească reglementările. Guvernele sunt îngrijorate de impozitare și de lipsa lor de control asupra monedei.

Bitcoin Criptomonede