Știri crypto & Bitcoin – Autoritățile din Indonezia iau în calcul impozitarea tranzacțiilor cu criptomonede – Banca centrală a Iranului – criptomonedele minate în mod oficial pot fi utilizate ca plată la importuri – 15-07-2021

Știri crypto & Bitcoin – Autoritățile din Indonezia iau în calcul impozitarea tranzacțiilor cu criptomonede – Banca centrală a Iranului – criptomonedele minate în mod oficial pot fi utilizate ca plată la importuri – 15-07-2021

Știri crypto & Bitcoin - Autoritățile din Indonezia iau în calcul impozitarea tranzacțiilor cu criptomonede - Banca centrală a Iranului – criptomonedele minate în mod oficial pot fi utilizate ca plată la importuri – 15-07-2021

Autoritățile din Indonezia iau în calcul impozitarea tranzacțiilor cu criptomonede

Commodity Futures Trade Regulatory Agency din Indonezia, cunoscută și ca Bappebti ia în considerare perceperea unui impozit la toate tranzacțiile cu criptomonede care au loc în exchange-urile reglementate din țară.

În prezent, 13 exchange-uri de criptomonede întră sub monitorizarea normativă a Bappebti, iar impozitele ar fi automat aplicate de către aceste platforme, în cazul în care ar fi aprobate.

„Momentan se face o revizuire internă la Bappebti, iar apoi ne vom coordona cu BKF,” a declarat Sidharta Utama, executivul Bappebti, adăugând că actuala rată de impozitare nu a fost încă decisă. BFK se referă la Agenția de Politică Fiscală a Indoneziei.

Activitatea legislativă din Indonezia s-a accentuat în timpul ultimelor șase luni, întrucât Bitcoin și piața lărgită a criptomonedelor au crescut la noi niveluri record. În decembrie 2020, Bappebti a emis reglementări, recunoscând inițial 229 de criptomonede ca fiind bunuri comercializate legal, în timp ce lăsa spațiu traderilor să vină cu sugestii pentru adăugarea de noi monede pe listă. În februarie, agenția a recunoscut 13 platforme de tranzacționare ca fiind entități licențiate.

Inițial Indonezia a lansat avertismente cu privire la utilizarea de criptomonede ca mijloc de plată, în 2014, iar până în 2017 a introdus legislații care solicitau companiilor fintech înregistrare cu Bank of Indonesia pentru a se asigura că nu utilizează criptomonede în sistemele de plăți. (Sursa EN)

Banca centrală a Iranului – criptomonedele minate în mod oficial pot fi utilizate ca plată la importuri

Iranul continuă să exploreze potențiala utilizare a criptomonedelor ca instrument pentru reducerea impactului devastator al sancțiunilor economice impuse de către SUA.

Conform unui raport din partea sursei de știri economice din Iran, Financial Tribune, Banca Centrală a Iranului, sau CBI autorizează băncile și entitățile licențiate forex să utilizeze criptomonede ca mijloc de plată pentru importuri.

Sub cadrul său de reglementare, criptomonedele trebuie să derive doar din minarea de crypto de către miners autorizați. Aceste operațiuni de minare sunt permise în mod oficial de către stat, ca activitate industrială și necesită operatori care să obțină licență din partea Ministerului Industriei, Minelor și Comerțului.

După cum relatează Financial Tribune, guvernul iranian a ratificat reglementări care să permită utilizarea legală de criptomonede pentru importuri, în octombrie 2020, în măsura în care miners își vând monedele direct către CBI. Într-adevăr, strategia pare să fi fost elaborată de-a lungul a ani de zile, cu un raport din 2018 al Majilis Research Center care afirmă că:

„Conform experților, o metodă de a evita efectele negative ale sancțiunilor nedrepte este utilizarea de criptomonede pentru comerțul extern.”

În luna ianuarie a acestui an, Shahab Javanmardi, un membru al Camerei de Comerț și Industrii pentru Minare și Agricultură a militat ca guvernul să utilizeze criptomonedele pentru a ajuta la contracararea dificultăților comerciale, într-un climat geopolitic apăsător. Javanmardi ar fi spus că:

„Repatrierea veniturilor din exportul de gaz și electricitate nu este posibilă în cadrul actualelor [sancțiuni ale SUA]. Guvernul poate promova utilizarea surplusului de energie electrică produsă sau generată de centralele de dimensiuni mici pentru a extrage criptomonede și pentru a compensa resursele blocate.”

Javanmardi a propus crearea unei piețe centrale, similară pieței valutare secundare, prin care criptomonedele oficial extrase ar putea fi vândute firmelor iraniene care doresc să importe materiale, utilaje și alte bunuri. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.

Bitcoin