Știri crypto & Bitcoin – Ray Dalio – „există o probabilitate mare” pentru o interdicție Bitcoin în SUA – Accentuarea corecției Bitcoin duce capitalizarea de piață sub 1 trilion $ – 03-06-2021

Știri crypto & Bitcoin – Ray Dalio – „există o probabilitate mare” pentru o interdicție Bitcoin în SUA – Accentuarea corecției Bitcoin duce capitalizarea de piață sub 1 trilion $ – 03-06-2021

Știri crypto & Bitcoin - Ray Dalio – „există o probabilitate mare” pentru o interdicție Bitcoin în SUA - Accentuarea corecției Bitcoin duce capitalizarea de piață sub 1 trilion $ - 03-06-2021

Ray Dalio – „există o probabilitate mare”pentru o interdicție Bitcoin în SUA

Pe măsură ce corecția Bitcoin se accentuează, teama, nesiguranța și îndoiala s-au întors, iar miliardarul Ray Dalio a adăugat la toate acestea, prin afirmațiile sale.

În cadrul unui interviu pentru Yahoo Finance, fondatorul fondului de investiții în valoare de 150 miliarde $, Bridgewater Associates a afirmat că există o „mare probabilitate” ca guvernul SUA să interzică Bitcoin, în aceeași manieră în care a făcut-o pentru deținerile de aur, în 1930.

Acest lucru s-a întâmplat pentru că liderii guvernului de la vremea respectivă nu doreau ca aurul să concureze cu banii fiat și nici nu doreau creditarea acestuia ca depozit de valoare, a adăugat Dalio.

„Aceștia nu doresc ca alte forme de bani să opereze sau să fie în competiție, deoarece lucrurile pot scăpa de sub control. Astfel că, eu cred că este foarte probabil să se întâmple, într-un anumit set de circumstanțe, să fie dat la o parte în aceeași manieră în care s-a întâmplat cu aurul.”

Managerul, care a denumit Bitcoin „o invenție extraordinară” și l-a comparat cu aurul în ianuarie, a subliniat faptul că guvernul Indiei deja încearcă să interzică Bitcoin si tranzacționarea criptomonedelor în general.

Totuși acesta a oferit o rază de speranță atunci când a recunoscut că BTC a rezistat testului timpului, în calitate de clasă de active. (Sursa EN)

Accentuarea corecției Bitcoin duce capitalizarea de piață sub 1 trilion $

A treia corecție din actualul bull market se accentuează, iar prețurile au scăzut deja cu 12.5% de la recordul absolut de 60 100 $, de pe 13 martie.

Conform CoinGecko, capitalizarea de piață a Bitcoin se află momentan la 980 miliarde $, scăzând cu 140 miliarde $ în ultima perioadă.

Acțiunea vine la câteva zile după ce analistul Willy Woo a preconizat că, totalul capitalizării nu va scădea din nou sub aceste niveluri.

„Suma de 1 trilion $ este susținută puternic de către investitori. Aș spune că există o bună șansă să nu vedem din nou Bitcoin sub 1 trilion $.”

Capitalizarea de piață a Bitcoin a trecut pentru prima dată pragul de un trilion $ pe 19 februarie, dar nu a rămas așa pentru mult timp, scăzând sub prag la doar patru zile distanță. A doua oară când a atins zece cifre a fost pe 9 martie, și a rămas deasupra pragului până la nivelul din prezent.

Capitalizarea totală de piață pentru întreg ecosistemul crypto este în prezent de 1.65 trilioane $, conform CoinGecko. Aceasta a scăzut cu 9.8%, sau cu 180 miliarde, începând cu luni, 22 martie.

Generarea profitului poate fi un factor major pentru ceea ce se întâmplă, așa cum a sugerat analistul Josh Rager, care a afirmat că profiturile nerealizate, nu sunt realizate până când nu se află în bancă.

În legătură cu CEO-ul MicroStrategy, Michael Saylor, a cărui companie a achiziționat mult Bitcoin anul acesta, Rager a adăugat că:

„Nu vă comportați ca și cum Saylor nu va face profit în cele din urmă, pentru că îl va face, împreună cu orice alt fond de pe planetă. După aceea vor cumpăra din nou, la prețuri mai mici.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.

Bitcoin