Știri crypto & blockchain – B.Protocol anunță lansarea platformei v2 pentru lichidările DeFi – Încă o premieră pentru Polkadot, deoarece consiliul Kusama aprobă prima licitație de sloturi parachain – 04-09-2021

Știri crypto & blockchain – B.Protocol anunță lansarea platformei v2 pentru lichidările DeFi – Încă o premieră pentru Polkadot, deoarece consiliul Kusama aprobă prima licitație de sloturi parachain – 04-09-2021

Știri crypto & blockchain - B.Protocol anunță lansarea platformei v2 pentru lichidările DeFi - Încă o premieră pentru Polkadot, deoarece consiliul Kusama aprobă prima licitație de sloturi parachain – 04-09-2021

B.Protocol anunță lansarea platformei v2 pentru lichidările DeFi

Serviciul de finanțare descentralizată B.Protocol a anunțat planurile pentru o nouă versiune care va îmbunătăți lichidarea pozițiilor de împrumut cu garanții insuficiente pe platformele de creditare.

Într-un comunicat, protocolul de lichiditate din spatele platformei de creditare DeFi a dezvăluit că viitoarea v2 se bazează pe o carte albă pentru un nou formator de piață automatizat Backstop (B.AMM) scris de câțiva membri anonimi ai comunității.

Potrivit unei postări pe blog publicată de fondatorul B.Protocol, Yaron Velner, designul v1, care a utilizat lichidatori profesioniști pentru a împărți profiturile cu utilizatorii în locul miners, nu a fost suficient pentru a rezolva problema ineficienței capitalului.

Spre deosebire de exchange-urile centralizate precum Binance, care oferă tranzacții cu efect de multiplicare de până la 100 de ori mai mare decât depozitele utilizatorilor, raportul de multiplicare pe exchange-urile descentralizate (DEX) depășește rareori cinci ori. Această limită semnificativ mai mică a efectului de multiplicare este în ciuda pool-ului masiv de lichidități disponibil pentru platformele DEX.

Pentru Velner și autorii cărții albe B.AMM, problema derapajelor ridicate de pe DEX-uri obligă platformele de creditare să fie conservatoare în ceea ce privește factorii de garantare a împrumuturilor. Într-adevăr, în condițiile unui derapaj ridicat și a unor spread-uri strânse pe AMM-uri precum Uniswap și SushiSwap, lichidarea pe platformele de creditare DeFi pare să se limiteze la arbitrajul împrumuturilor flash.

Platformele de creditare DeFi, cum ar fi Maker, utilizează un sistem de market-maker-keeper (sau keepers) responsabil, printre alte funcții, de executarea lichidărilor. Acești keepers au fost în centrul atenției în timpul evenimentelor de tip black swan, cum ar fi joia neagră din martie 2020.

Cu toate acestea, mecanismele de lichidare DeFi au avut, în general, performanțe bune în mijlocul unui „tsunami de lichidări în luna mai”.

Soluția B.Protocol la această problemă se prezintă sub forma unei platforme care permite utilizatorilor să furnizeze lichidități pentru posibile lichidări – rambursarea datoriilor în schimbul garanțiilor – printr-un protocol de reechilibrare automată care convertește garanțiile în rambursarea datoriilor. (Sursa EN)

Încă o premieră pentru Polkadot, deoarece consiliul Kusama aprobă prima licitație de sloturi parachain

Consiliul Kusama al Polkadot a adoptat moțiunea 310, confirmând începerea primei licitații de sloturi în rețeaua Kusama.

Potrivit detaliilor împărtășite pe platforma de guvernare Polkadot, Polkassembly, 13 din cele 19 „locuri” din consiliul Kusama au votat în favoarea începerii procesului de licitație a sloturilor.

După cum a fost raportat anterior, Polkadot și co-fondatorul Kusama, Gavin Wood, au publicat un program provizoriu pentru licitațiile de sloturi Kusama încă din 8 iunie.

Aceste licitații de sloturi vor decide parachains care vor fi adăugate la lanțul de relee Kusama. Kusama funcționează ca o rețea gardian pentru Polkadot, care, potrivit lui Wood, ajută la securizarea Polkadot prin „permiterea funcționalității de a exista în libertate cât mai mult timp posibil”.

Conform programului inițial al lui Wood, prima licitație de sloturi se va desfășura pe parcursul a cinci zile, primele două zile permițând licitații preliminare.

În total, Wood a propus un prim set de cinci licitații consecutive de sloturi pe parcursul a cinci săptămâni, înainte de o pauză temporară pentru a evalua performanța rețelei și de a trece la o altă rundă de licitații desfășurate după același program.

La începutul lunii iunie, platforma de tranzacționare crypto, Kraken, a anunțat o platformă de licitație parachain pentru a permite clienților să participe la proces chiar de pe exchange. Potrivit anunțului Kraken, clienții vor putea să susțină licitații pentru hub-ul de finanțe descentralizate (DeFi) Karura de la Kusama și pentru protocolul de smart contracts Shiden. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.

Bitcoin