Știri crypto & blockchain – Band Protocol upgradează rețeaua BandChain la faza a doua – Președintele Fed spune că stablecoins au nevoie de o reglementare mai strictă – 25-11-2021

Știri crypto & blockchain – Band Protocol upgradează rețeaua BandChain la faza a doua – Președintele Fed spune că stablecoins au nevoie de o reglementare mai strictă – 25-11-2021

Știri crypto & blockchain - Band Protocol upgradează rețeaua BandChain la faza a doua - Președintele Fed spune că stablecoins au nevoie de o reglementare mai strictă – 25-11-2021

Band Protocol upgradează rețeaua BandChain la faza a doua

Band Protocol, furnizorul de oracole de date cross-chain, a anunțat că oracolul său blockchain, BandChain, este în curs de upgrade la faza a doua. Potrivit unui comunicat de presă, actualizarea – care a fost propusă pentru prima dată în iunie 2021 – va fi prima rețea de oracole de date care va permite furnizorilor să furnizeze date economiei descentralizate în acest mod.

Proiectul speră să permită accesul la mai multe surse de date și la tipuri de date mai bogate pentru întreprinderile tradiționale prin simplificarea accesului la aplicațiile descentralizate, sau DApps. Actualizarea urmărește, de asemenea, să permită furnizorilor de date instituționale care au încheiat parteneriate cu Band Protocol să își extindă acoperirea și ofertele de date pentru dezvoltatorii on-chain.

Soravis Srinawakoon, CEO și co-fondator al Band Protocol, a explicat: „În acest moment, Band Protocol este o companie de tip „open source”:

„După ce am prioritizat îmbinarea aplicațiilor descentralizate, ne îndreptăm atenția spre a reduce decalajul dintre întreprinderile mainstream și industria blockchain. Există un potențial enorm pentru ca întreprinderile tradiționale să creeze noi modele de afaceri și fluxuri de venituri prin integrarea datelor lor valoroase cu ecosistemele descentralizate activate prin Band Protocol.”

Potrivit comunicatului, BandChain 2 va permite, de asemenea, furnizorilor de date mai mici să aibă posibilitatea de a crea noi fluxuri de venituri, îmbunătățind în același timp calitatea datelor prin simplificarea procesului de integrare. (Sursa EN)

Președintele Fed spune că stablecoins au nevoie de o reglementare mai strictă

Jerome Powell, președintele Rezervei Federale a Statelor Unite (Fed), a declarat în fața Camerei Reprezentanților că stablecoins ar trebui să se supună unor reglementări mai stricte, similare cu fondurile de piață monetară sau cu depozitele bancare.

Powell a fost întrebat în mod special despre Tether (USDT), în prezent cea mai valoroasă stablecoin, de către reprezentantul Anthony Gonzalez (R-OH). Tether a susținut că fiecare monedă este susținută de un dolar, dar acest lucru s-a dovedit a fi fals. Mai degrabă, este susținută în principal de hârtii comerciale sau de datorii. Powell a spus că, în majoritatea timpului, aceste active sunt foarte lichide, dar în timpul recentei crize financiare nu a fost cazul. El a explicat:

„Piața pur și simplu dispare. Și atunci oamenii își vor dori banii. Este foarte simplu: Acestea sunt activități economice foarte asemănătoare cu depozitele bancare și cu fondurile de piață monetară și trebuie reglementate în moduri comparabile.”

Powell a continuat spunând că, dacă Stablecoins vor face parte din universul plăților, atunci trebuie să fie puse în aplicare reglementări, deoarece în prezent „nu există un cadru de reglementare, într-adevăr, pentru stablecoins”.

De asemenea, el a adăugat că nu vede activele crypto volatile ca făcând parte din universul de plăți în viitor. Criptomonedele au fost menționate în Raportul de politică monetară de 75 de pagini. Apelul a fost doar o singură propoziție, menționată în contextul „activelor riscante”, spunând:

„Creșterea bruscă a prețurilor unei varietăți de cripto-active reflectă, de asemenea, în parte, un apetit crescut pentru risc.”

Reprezentantul Stephen Lynch (D-MA) a declarat că o monedă digitală a băncii centrale, sau CBDC, ar reduce numărul de criptomonede care sunt lansate:

„Nu ați avea nevoie de stablecoins, nu ați avea nevoie de criptomonede dacă ați avea o monedă digitală americană. Cred că acesta este unul dintre argumentele puternice în favoarea sa.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.

Bitcoin