Știri crypto & blockchain – CoinShares va achiziționa afacerea de indici ETF de la compania crypto a lui Alan Howard – Se pare că gigantul fondului de acoperire Marshall Wace se va lansa în crypto – 22-11-2021

Știri crypto & blockchain – CoinShares va achiziționa afacerea de indici ETF de la compania crypto a lui Alan Howard – Se pare că gigantul fondului de acoperire Marshall Wace se va lansa în crypto – 22-11-2021

Știri crypto & blockchain - CoinShares va achiziționa afacerea de indici ETF de la compania crypto a lui Alan Howard - Se pare că gigantul fondului de acoperire Marshall Wace se va lansa în crypto – 22-11-2021

CoinShares va achiziționa afacerea de indici ETF de la compania crypto a lui Alan Howard

Managerul european de active digitale CoinShares a anunțat că achiziționează afacerea de indici de fonduri tranzacționate la bursă (ETF) de la compania crypto Elwood Technologies, pentru 17 milioane $.

Elwood, care este deținută de managerul miliardar de fonduri speculative Alan Howard, este cunoscută pentru parteneriatul său cu Invesco pentru lansarea Invesco Elwood Global Blockchain Equity UCITS ETF, sau Invesco Blockchain ETF pe scurt. Oferind expunere la companii cotate la nivel internațional din domeniul blockchain, indicele a acumulat active de peste 1 miliard $ de la înființarea sa, în 2019.

Tranzacția se va deconta printr-un schimb de acțiuni, potrivit anunțului. Cu un preț de 13,09 $ pe acțiune, CoinShares va emite 1.298.322 de noi acțiuni ordinare cu o valoare totală de aproape 17 milioane $.

Ca parte a achiziției, echipa de cercetare în domeniul acțiunilor axate pe active digitale a Elwood se va alătura, de asemenea, CoinShares. Achiziția nu va avea niciun impact asupra indicelui Elwood și a Invesco Blockchain ETF, se arată în anunț. Colaborarea urmărește să reducă decalajul dintre gestionarea tradițională a activelor și crypto și să ofere o mai bună conectivitate cu jucătorii instituționali globali pentru ambele părți.

Subliniind interesul tot mai mare pentru ETF-urile tematice, directorul general al CoinShares, Jean-Marie Mognetti, a descris Elwood Index și Invesco drept „parteneri naturali” pentru CoinShares. (Sursa EN)

Se pare că gigantul fondului de acoperire Marshall Wace se va lansa în crypto

Marshall Wace, un gigant al fondurilor speculative cu sediul la Londra, care administrează active de aproximativ 55 de miliarde $, se pare că plănuiește o mișcare majoră în domeniul investițiilor în criptomonede și blockchain.

Firma de fonduri speculative se pregătește să lanseze un portofoliu dedicat, care vizează investiții în industria activelor digitale, a relatat Financial Times.

Citând persoane anonime familiarizate cu subiectul, raportul notează că noua inițiativă se va concentra pe investiții în companii private de finanțe digitale care lucrează în domenii precum tehnologia blockchain și sisteme de plăți pentru monede digitale și stablecoins.

Se crede că noul portofoliu de finanțe digitale al Marshall Wace va fi condus de Amit Rajpal, director executiv al Marshall Wace Asia și co-fondator al firmei indiene de fintech, Niyogin.

Potrivit raportului, portofoliul va adopta o abordare similară cu cea a unui fond de sănătate lansat recent, vizând mai întâi investiții în firme înainte de listarea la bursă, apoi menținându-le după ce acestea se listează la bursă. Persoane familiarizate cu această chestiune ar fi declarat că portofoliul se va concentra pe investiții de capital de risc în stadii avansate și pe infrastructura din jurul stablecoins.

Se pare că firma de fonduri speculative discută încă mărimea noului portofoliu cu potențialii investitori. Compania nu a confirmat sau infirmat imediat știrea.

În luna mai, Marshall Wace a participat la o rundă de strângere de fonduri în valoare de 440 de milioane $ pentru Circle, o importantă firmă fintech cu sediul în Statele Unite care se află în spatele USD Coin (USDC), care este a doua cea mai mare stablecoin după valoarea de piață, după Tether (UDST). (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.

Bitcoin