Știri crypto & blockchain – Emiratele Arabe Unite vor experimenta și lansa o monedă digitală internă – Noul serviciu Samsung Paperless adaugă eliminarea documentelor la blockchain-ul de întreprindere – 24-11-2021

Știri crypto & blockchain – Emiratele Arabe Unite vor experimenta și lansa o monedă digitală internă – Noul serviciu Samsung Paperless adaugă eliminarea documentelor la blockchain-ul de întreprindere – 24-11-2021

Știri crypto & blockchain - Emiratele Arabe Unite vor experimenta și lansa o monedă digitală internă - Noul serviciu Samsung Paperless adaugă eliminarea documentelor la blockchain-ul de întreprindere – 24-11-2021

Emiratele Arabe Unite vor experimenta și lansa o monedă digitală internă

Emiratele Arabe Unite devine cea mai recentă țară care se alătură cursei pentru experimentarea unei monede digitale proprii. Conform planului trienal pentru perioada 2023-2026 care anunță lansarea monedei sale digitale, Banca Centrală a Emiratelor Arabe Unite, sau CBUAE, intenționează să se situeze printre primele 10 bănci centrale din întreaga lume.

Strategia CBUAE implică șapte obiective care să contribuie la realizarea ambițiilor de transformare digitală ale țării, axate în principal pe serviciile financiare. Gulf News a relatat că această transformare va fi dictată în mare măsură de cele mai recente iterații ale soluțiilor de inteligență artificială și big data.

În timp ce strategia de inovare a EAU vizează eficientizarea „sistemelor de inspecție, monitorizare și asigurare” prin intermediul tehnologiei, guvernul va implica utilizarea UAE Pass, un sistem de identitate digitală pentru a ține evidența cetățenilor „pentru a consolida incluziunea financiară și accesul ușor la serviciile financiare”.

Rămânând în concordanță cu obiectivul său de schimbare globală a fintech și cu inițiativa privind economia verde din Viziunea 2021, guvernul EAU are în vedere dezvoltarea unei infrastructuri cloud securizate pentru o inovare consecventă. Gulf News a raportat, de asemenea, despre lansarea unui sondaj realizat de CBUAE numit „Sondaj privind așteptările și nevoile viitoare ale partenerilor”

În timp ce numeroase țări din Golf și-au semnalat anterior disponibilitatea de a experimenta cu tehnologiile digitale, EAU devine primul organism de reglementare care anunță interesul cu un calendar fix. (Sursa EN)

Noul serviciu Samsung Paperless adaugă eliminarea documentelor la blockchain-ul de întreprindere

Samsung SDS, divizia de tehnologie a informației și comunicațiilor (TIC) a Samsung, a lansat un nou serviciu, numit Paperless, pentru a asigura fiabilitatea și transparența documentelor într-un mediu cloud.

Lansat ca o soluție blockchain-as-a-service (BaaS) bazată pe cloud pentru întreprinderi, Paperless gestionează documente sensibile precum contracte, formulare de consimțământ și certificate pe blockchain pentru a preveni contrafacerea și falsificarea. Potrivit anunțului oficial, noul serviciu poate fi utilizat în diverse domenii, cum ar fi votul sau sarcinile care necesită diverse documente doveditoare.

Paperless permite, de asemenea, gestionarea documentelor care trebuie eliminate după o anumită perioadă, prin criptarea și stocarea datelor sensibile sau de volum mare într-un server separat, păstrând doar valoarea hash a fiecărei date pe blockchain.

Deoarece tot istoricul datelor, cum ar fi crearea, revizuirea și eliminarea documentelor, este înregistrat în blockchain în timp real, acest design care combină tehnologia on-chain și off-chain rezolvă „încetinirea vitezei de tranzacționare a blockchain din cauza volumelor masive de date”, se arată în anunț.

Samsung SDS a adăugat că societatea a aplicat serviciul Paperless la contractele salariale pentru angajați, la votul la nivelul întregii companii și la gestionarea certificatelor, pentru a eficientiza procesele complexe.

Filiala TIC a gigantului tehnologic sud-coreean este un explorator cunoscut al tehnologiei blockchain. Anul trecut, Samsung SDS a anunțat că va desfășura o serie de proiecte pilot pentru a testa managementul distribuției de medicamente bazat pe blockchain, pentru a garanta transparența în urmărirea medicamentelor farmaceutice. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.

Bitcoin