Știri crypto & blockchain – ShapeShift creează FOX Foundation ca intermediar pentru o tranziție DAO de succes – Noul instrument Chainalysis urmărește crypto furat pe mai multe lanțuri

Știri crypto & blockchain – ShapeShift creează FOX Foundation ca intermediar pentru o tranziție DAO de succes – Noul instrument Chainalysis urmărește crypto furat pe mai multe lanțuri

ShapeShift creează FOX Foundation ca intermediar pentru o tranziție DAO de succes

ShapeShift – o organizație autonomă descentralizată (DAO) elvețiană care găzduiește un ecosistem de tranzacționare a criptomonedelor – a anunțat că marca sa corporativă centralizată, ShapeShift AG, a format Fundația FOX. Scopul declarat al organizației nonprofit este de a supraveghea descentralizarea platformei de tranzacționare și a activelor sale omonime.

Carta Fundației FOX include gestionarea unor sarcini precum plata facturilor în monedă fiat, găzduirea serverelor, întreținerea infrastructurii centralizate a platformei până la finalizarea tranziției și înlocuirea nodului backend al ShapeShift cu infrastructura descentralizată FOXChain, dezvoltată împreună cu Coinbase Cloud.

Potrivit companiei, ShapeShift a devenit primul din acest spațiu care și-a descentralizat complet structura corporativă și și-a deschis codul sursă atunci când a făcut acest lucru în iulie 2021. Deoarece mișcarea a fost oarecum fără precedent, înființarea Fundației FOX servește drept soluție pentru a asigura neutralitatea ecosistemului. Fundația FOX nu este condusă nici de ShapeShift AG, nici de ShapeShift DAO și are drept misiune singulară de a descentraliza activele platformei cât mai eficient posibil. Odată ce sarcina este îndeplinită, fundația se va dizolva și va distribui fondurile rămase către Trezoreria ShapeShift DAO.

În ceea ce privește această evoluție, Willy Ogorzaly, șeful departamentului de descentralizare al Fundației FOX, a declarat

„Deși instrumentele și infrastructura necesare se maturizează rapid, va dura ceva timp până când DAO va ajunge la forma sa finală, complet autonomă. Fundația FOX există ca o piatră de hotar în această călătorie, îndeplinind responsabilitățile moștenirii centralizate, sprijinind în același timp DAO în implementarea unor alternative durabile și descentralizate.” (Sursa EN)

Noul instrument Chainalysis urmărește crypto furat pe mai multe lanțuri

Firma de analiză blockchain, Chainalysis, a lansat un nou instrument de urmărire a tranzacțiilor în cadrul protocoalelor financiare descentralizate (DeFi) și a mai multor blockchains.

Chainalysis a lansat o versiune beta a software-ului său, Storyline. Prezentat ca un „instrument de analiză a blockchain nativ Web3”, Storyline își propune să urmărească și să vizualizeze tranzacțiile cu smart contracts, cu accent pe tokenii nefungibili (NFT) și pe platformele DeFi. Acest lucru este în concordanță cu popularitatea și prevalența tot mai mare a NFT-urilor și a DeFi în spațiul criptomonedelor în ultimul an.

Chainalysis oferă analize blockchain și rapoarte anuale privind tendințele infracțiunilor de criptomonede și alte analize. Peisajul în continuă schimbare a făcut ca DeFi și NFT-urile să devină rotițe importante în ecosistem, Chainalysis estimând că cele două sectoare reprezintă mai mult de jumătate din tranzacțiile globale cu criptomonede.

Un dezavantaj nefericit al acestei evoluții este reprezentat de numărul tot mai mare de infracțiuni bazate pe criptomonede care se folosesc de protocoalele în schimbare din industrie. În 2021, protocoalele DeFi au procesat o cantitate din ce în ce mai mare de valoare de la adrese ilicite, în timp ce hackerii au început, de asemenea, să vizeze aceste platforme în eforturile de a exploata și fura fonduri.

Nici această sumă nu poate fi subestimată, Chainalysis estimând că protocoalele DeFi reprezintă 97% din valoarea de 1,68 miliarde de dolari a criptomonedelor furate în 2022. De asemenea, firma a remarcat că un procent major de hackeri DeFi a fost realizat anul trecut de grupuri de hackeri nord-coreeni. (Sursa EN)

Bitcoin