Știri crypto & blockchain – Think tank elvețian îndeamnă la o mai mare cooperare globală în ceea ce privește reglementarea crypto – Fundația Hyperledger implementează noi versiuni a trei instrumente blockchain pentru a îmbunătăți ecosistemul

Știri crypto & blockchain – Think tank elvețian îndeamnă la o mai mare cooperare globală în ceea ce privește reglementarea crypto – Fundația Hyperledger implementează noi versiuni a trei instrumente blockchain pentru a îmbunătăți ecosistemul

Think tank elvețian îndeamnă la o mai mare cooperare globală în ceea ce privește reglementarea crypto

În încercarea de a combate activitățile ilegale și „arbitrajul de reglementare”, un think tank cu sediul în Elveția a solicitat o mai mare cooperare internațională în ceea ce privește reglementarea criptomonedelor.

Institutul de Guvernanță de la Basel și Academia Internațională de Litigii privind Criminalitatea Financiară au publicat un document în care solicită o acțiune coordonată suplimentară împotriva criptomonedelor ilegale. Printre soluțiile propuse se numără o mai mare cooperare între jurisdicții, precum și crearea de standarde mondiale pentru reglementarea criptomonedelor.

Potrivit documentului, anchetatorii care lucrează cu criptomonedele ar trebui să investească în învățarea unor abordări și tehnologii care sunt contemporane cu tehnicile în evoluție ale organizațiilor criminale. De asemenea, acesta a recomandat autorităților judiciare să vină cu noi metode de urmărire penală a spălării de bani pe bază de active virtuale.

Reglementarea criptomonedelor a fost un subiect controversat în acest sector, unii susținând că aceasta înăbușă inovația, în timp ce alții consideră că este necesară pentru a proteja investitorii și pentru a reprima infracțiunile.

Recomandările urmează comentariilor făcute de directorul interimar al rețelei americane de aplicare a legii privind crimele financiare (FinCEN), Him Das, la începutul lunii aprilie, când a declarat că abilitățile existente ale agenției nu sunt adecvate pentru tipurile de amenințări pe care le vedem cu criptomonedele. (Sursa EN)

Fundația Hyperledger implementează noi versiuni a trei instrumente blockchain pentru a îmbunătăți ecosistemul

Firma de blockchain pentru întreprinderi, Hyperledger Foundation, a anunțat dezvoltarea și lansarea a trei proiecte din foaia de parcurs: Cactus 1.0, FireFly 1.0 și o versiune de previzualizare a suportului pe termen lung (LTS) al Iroha 2.0.

Funcționând sub umbrela Linux Foundation, Hyperledger sprijină un ecosistem de paisprezece distributed ledgers. Se preconizează că implementarea celor trei instrumente tehnologice va ajuta consumatorii și întreprinderile în domenii precum blockchain, Web3 și aplicații descentralizate (DApps).

Directorul executiv al Fundației Hyperledger, Daniela Barbosa, a declarat că aceste realizări reflectă „nivelul ridicat al dinamicii de dezvoltare în cadrul comunității Hyperledger, precum și nivelul tot mai ridicat de maturitate al pieței blockchain pentru întreprinderi”, înainte de a preciza„Valoarea de bază a blockchain-ului pentru întreprinderi a fost bine dovedită în toate industriile, iar comunitatea noastră globală și în creștere construiește acum un ecosistem bogat care va conduce următorul val de soluții interconectate și interoperabile.” (Sursa EN)

Bitcoin