Dogecoin – moneda digitala

Dogecoin – moneda digitala

Cum un Dogecoin a devenit o adevărată criptomonedă

Dogecoin a apărut în 2013 ca o glumă. A fost creat de Jackson Palmer și Billy Markus pentru a satiriza creșterea altcoinelor transformând meme doge internet într-o criptomonedă. Deși a fost născut ca o glumă, de fapt a dus la o anumită practicitate, deoarece oferta sa mare și prețul redus au facilitat conținutul eficient de micro-tipping pe social media. Este un derivat al Luckycoin care a fost dat de la Litecoin și folosește un algoritm Scrypt. Dogecoin are intervale de blocare de 1 minut, ceea ce îl face mai rapid decât alte blockchains. Nu există un capac pentru aprovizionarea cu monede și astfel moneda se poate umfla infinit.

dogecoin-moneda-digitala
dogecoin-moneda-digitala

În câteva luni, Dogecoin a fost una dintre cele mai apreciate criptomonede din lume.

Dogecoin este un altcoin cu mulți utilizatori. Aplicațiile comerciale obișnuite ale monedei au câștigat atenție pe internet, cum ar fi un sistem de tipping, în care utilizatorii de rețele sociale încurajează pe alții pentru furnizarea de conținut interesant sau demn de remarcat.

Tranzacționarea articolelor fizice, tangibile în schimbul DOGE are loc în comunități online, cum ar fi Reddit și Twitter, unde utilizatorii partajează frecvent informații legate de monedă.

Dogecoin a fost, de asemenea, folosit pentru a încerca să vândă o casă, și a fost folosit în industria pornografică și în poker.

Este 22 iunie 2014. Jackson Palmer, un „geek mediu” autoidentificat, se află în tribune la o cursă Nascar la Sonoma Raceway din California. Este un bărbat australian de vreo 20 de ani. Nu are niciun interes pentru curse. Niciodată în cele mai sălbatice vise nu și-a imaginat că va ajunge la asta.

dogecoin-criptomoneda

Urmărește scena.

Sub el: o mulțime extraordinară. Răsuflarea copleșitoare a motoarelor. Rundă cu viteze extraordinare: # 98 Moonrocket, o mașină de curse de înaltă performanță. Nu diferă de celelalte mașini de pe pistă, cu excepția unui detaliu crucial.

Pe capota mașinii: un câine. Un Shiba Inu, mai cunoscut sub numele de „Shibe”, câinele a devenit faimos în meme-ul Doge, care a fost popular în 2013.

Blazonat deasupra: cuvântul „DOGECOIN” în toate majusculele. Mai jos: „monedă digitală”.

Palmer descrie situația folosind cuvinte precum „nebun”, „suprarealist” și „nuci”. Își amintește acest moment ca pe o „verificare a realității”. Dogecoin a fost un tweet, apoi a fost o criptomonedă în valoare de bani în lumea reală. Șase luni mai târziu, a privit cum o glumă pe care o făcuse în treacăt s-a manifestat cumva în ceva tangibil. Un Dogecar în plin zbor.

Îi amintea lui Palmer cât de nebună ar putea fi lumea.

Aceasta este povestea lui Dogecoin, gluma care a devenit prea reală pentru binele său.

Următorul lucru important
Dogecoin este o criptomonedă, o formă de bani digitali care, la fel ca bitcoin, permite tranzacții peer-to-peer într-o rețea descentralizată. O diferență importantă: bitcoin este dovada de concept a blockchain-ului original. Bitcoin este inovator. Bitcoin este (unii cred) o tehnologie care schimbă lumea cu potențialul de a transforma modul în care funcționează banii în secolul XXI.

Dogecoin este o monedă digitală cu o imagine a câinelui pe ea.

„Este un puzzle pentru mine de ce Dogecoin este atât de apreciat”, spune Adrian Lee, lector senior de finanțe la Universitatea de Tehnologie din Sydney.

dogecoin-elon-musk-criptocurrency

BLOCKCHAIN ​​DECODAT
Blockchain a explicat: creează încredere atunci când ai cel mai mult nevoie
Ce este Bitcoin? Iată tot ce trebuie să știi
Bitcoin: mare în investiții, dar totuși rău pentru cumpărarea unui sandwich
Starul YouTube dorește o zi de plată a criptomonedelor în fiecare zi
La un moment dat, Dogecoin valora 2 miliarde de dolari. Este dificil să dai sens acestui lucru.

„Dogecoinul este o monedă ușor de replicat”, a spus Lee. „Nu știu cum se distinge de Bitcoin. Chiar cred că are de-a face cu stabilirea timpurie.

Și și câinele.

La vârful popularității memei, aproape de sfârșitul anului 2013, Palmer, un comerciant australian pentru una dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume, a făcut o glumă combinând două dintre cele mai discutate subiecte ale internetului: criptomoneda și Doge. A fost o glumă care vizează lumea bizară a criptelor și a multiplelor derivate ale bitcoin.

„Investiți în Dogecoin”, a scris Palmer pe Twitter, „destul de sigur că este următorul lucru important”.

Tweetul a atras multă atenție.

Pentru râs, Palmer a decis să mențină gluma. El a cumpărat domeniul Dogecoin.com și a încărcat un Shibe photoshopat pe o monedă.

El a lăsat o notă pe site: Dacă doriți să faceți din Dogecoin o realitate, luați legătura.

Clopoțelul se răsună
De cealaltă parte a lumii, Billy Markus, un inginer software obsedat de jocurile video de la IBM, a văzut nota lui Palmer. Tocmai terminase „Bells”, un proiect la care lucra în timpul liber.

Bells a fost o criptomonedă numită după banii folosiți în jocul Nintendo Animal Crossing. Era anul 2013, cripta de aur originală. Markus a văzut că codul bitcoin a fost open-source. A decis să ia un weekend și să facă ceva ciudat. A încercat să-și creeze propria criptomonedă pentru „nebuni”, așa cum a spus-o.

Clopotele au fost ciudate ca naiba. Diferența majoră între Bells și criptomonedele obișnuite a fost recompensele: au fost complet aleatorii. Dacă ați extras bitcoin, folosind un computer de acasă decent, recompensele au fost consistente.

Criptomonede