Ethereum

Ethereum

Ce este Ethereum?


Ethereum este o tehnologie care găzduiește bani digitali, plăți globale și aplicații. Comunitatea a construit o economie digitală în plină expansiune, noi modalități îndrăznețe pentru creatori de a câștiga online și multe altele. Este deschis tuturor, oriunde v-ați afla în lume – tot ce aveți nevoie este internetul.

ethereum

Ether este criptomoneda construită deasupra blockchain-ului Ethereum open source, care derulează contracte inteligente. Criptomoneda acționează ca un combustibil care permite derularea contractelor inteligente spre deosebire de bitcoin, care este menit să fie o unitate de monedă într-o rețea de plăți peer-to-peer. Aprovizionarea cu eter nu este limitată ca cea a bitcoinului, iar programul său de aprovizionare, adesea descris drept minim necesar pentru securizarea rețelei, este determinat de membrii comunității Ethereum. Majoritatea aplicațiilor descentralizate se bazează pe Ethereum, iar criptocurrency reprezintă cel mai mare procent din totalul fondurilor mizate în proiectele DeFi. Ethereum este programat să facă o tranziție către mecanismul dovezii mizei de la actualul mecanism dovada muncii în ultima jumătate a anului 2020.

Creat în 2015, Ether este cunoscut sub numele de combustibil pentru operarea platformei Ethereum. Eterul, la fel ca alte monede digitale, poate fi utilizat pentru a plăti bunuri și servicii. Dar este, de asemenea, utilizat pentru a sprijini dezvoltarea de aplicații în rețeaua Ethereum.

Adesea, cuvântul Ethereum este folosit pentru a reprezenta atât rețeaua, cât și Ether.

Pentru a înțelege mai bine utilizările Ether, să analizăm mai întâi platforma Ethereum.

Criptomoeda


Ethereum este o platformă software publică deschisă, descentralizată, bazată pe blockchain, care facilitează contractele peer-to-peer, cunoscute sub numele de contracte inteligente, precum și aplicații descentralizate, cunoscute sub numele de DApps.

ethereum
ethereum

Contractele inteligente permit utilizatorilor să schimbe valoare fără a necesita un intermediar. Contractele inteligente sunt acorduri cu termeni și protocoale definite pentru a le pune în aplicare.

Dar, spre deosebire de contractele tradiționale, scrise în limbi umane și aplicate de instanțele de judecată, contractele inteligente sunt scrise în cod pe care un computer îl poate executa, ceea ce elimină ambiguitatea.

Rețeaua Ethereum acționează ca un singur computer descentralizat care rulează codul de contract inteligent. Aceasta înseamnă că toate computerele care participă la rețeaua Ethereum vor ajunge la un consens cu privire la rezultatul fiecărui contract inteligent.

Aplicațiile software tradiționale se bazează adesea pe autoritățile centrale pentru a stoca date și a efectua operațiuni pe aceste date. Acest lucru necesită încredere în autoritatea centrală.

DApp-urile pot face uz de contracte inteligente din rețeaua Ethereum pentru a realiza descentralizarea. Contractele inteligente pot stoca date. Rețeaua Ethereum impune ca toate operațiunile pe date să se desfășoare conform codului de contract inteligent. Cu alte cuvinte, datele își păstrează integritatea fără o parte centrală de încredere.

Ethereum Classic

DEFINIȚIA Ethereum Classic

ethereum classic


Ethereum Classic este o platformă de criptocurrency distribuită open source, descentralizată, bazată pe blockchain, care derulează contracte inteligente. Pe baza principiului „Codul este Legea”, contractele inteligente sunt aplicații digitale autonome care se execută de sine stătător, care sunt capabile să ruleze singure, așa cum sunt programate. Exemple de astfel de aplicații includ sisteme care gestionează funcționarea bancomatelor (ATM) și a sistemului bitcoin.

DESCĂRCARE Ethereum Classic


Ethereum Classic facilitează derularea unor astfel de contracte inteligente, oferind beneficiul unei guvernări descentralizate. Nu există nicio necesitate sau posibilitate de interferență externă, monitorizare, manipulare sau cenzurare a funcționării unor astfel de aplicații.

Ethereum Classic a apărut ca o versiune divizată a Blockchain-ului Ethereum, celălalt fiind Ethereum însuși. Scindarea a avut loc în urma unui hacking pe Ethereum în iunie 2016, unde au fost furate fonduri în valoare de 50 de milioane de dolari.

Împărțirea a fost efectuată pentru a restitui fondurile furate proprietarilor lor inițiali, conform înregistrărilor anterioare hackului.

Acest lucru a dus la eliminarea tranzacției hackerilor, iar exercițiul furcii a dus la existența simultană a celor două versiuni. Cel mai nou se numea Ethereum, iar cel mai vechi a fost redenumit Ethereum Classic. (Vedeți mai multe: Introducere în Ethereum Classic.)

Criptomonede