Unul dintre cei mai reputați criminaliști, procurorul Romulus Varga, se ocupă de crima din Arad. Ce caz celebru a elucidat

Unul dintre cei mai reputați criminaliști, procurorul Romulus Varga, se ocupă de crima din Arad. Ce caz celebru a elucidat

Fost șef interimar al Secției a II-a din Parchetul General, procurorul Romulus Varga este cel care conduce echipa de investigatori în cazul omului de afaceri Ioan Crișan.

Varga este procurorul care a rezolvat cazul Elodia și a obținut în instanță condamnarea polițistului Cioacă.

Fost prim-procuror la Satu-Mare, venit apoi în Parchetul General, el a fost promovat în 2017 șeful intermar al secției de urmărire penală și criminalistică. În 2020 s-a retras din această poziție, după ce ministrul Cătălin Predoiu nu îl selectase în urma interviului. 

”Varga este varianta aleasă de șefi, în cazul mașinii aruncate în aer la Arad pentru că este un criminalist foarte bun. Performanța lui ca șef de secție, neconcludentă, nu i-a știrbit din prestigiul de investigator insistent și rapid”, a explicat pentru Libertatea o sursă judiciară. 

Procurorii fac cercetări pentru omor calificat cu premeditare în cazul omului de afaceri arădean Ioan Crișan, care a murit sâmbătă, după ce i-a explodat mașina, a anunțat luni Parchetul General, precizând că în anchetă au fost dispuse mai multe expertize.

Omul de afaceri arădean deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situate la câţiva kilometri de municipiul Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peşte.

Miercuri, Lucian Bode a anunţat că a dispus verificarea, la nivel naţional, a tuturor firmelor care comercializează explozibili, în urma posibilului asasinat cu bombă al omului de afaceri.

Libertatea