11 lunetiști ruși, capturați într-o singură zi de ucraineni, în Harkov

11 lunetiști ruși, capturați într-o singură zi de ucraineni, în Harkov

Armata ucraineană a reușit a reușit să captureze într-o singură zi, vineri, 6 mai, 11 lunetiști ruși, în timpul luptelor din regiunea Harkov. Informația a fost făcută publică de Serviciul de Securitate al Forțelor Armate, SBU, pe contul de Telegram.

Purtătorul de cuvânt al SBU, Artem Dehtiarenko, a declarat că „În regiunea Harkov, 11 lunetiști ruși au fost luați prizonieri în timpul unei operațiuni speciale SBU. Deținuții făceau parte din așa-numitul Regiment 15 DNR, care a tras asupra pozițiilor ucrainene”.

Ofițerul a mai anunțat că de la începutul războiului, SBU a eliminat peste 140 de DRG-uri inamice (unități militare de frontieră din trupele separatiste din regiunile Donețk și Lugansk) și a demascat 4.000 de colaboratori. În plus, în regiunea Hmelnîțkîi, contrainformațiile SBU a neutralizat un DRG inamic de trei persoane care plănuia un sabotaj în regiune.

Serviciul de Securitate al Forțelor Armate se ocupă mai ales de arestarea colaboratorilor ruși și a sabotorilor, având, de asemenea, ca misiune și eliminarea trupelor de elită ruse care încearcă să se infiltreze în zonele unde se duc lupte.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Libertatea