17 parlamentari vor demisiona din PNL, ca urmare coaliției cu PSD: „A capitulat în mod inexplicabil în fața lui Klaus Iohannis”

17 parlamentari vor demisiona din PNL, ca urmare coaliției cu PSD: „A capitulat în mod inexplicabil în fața lui Klaus Iohannis”

Deputatul Alexandru Kocsis-Cristea a anunțat că cei 17 deputați și senatori care au părăsit grupul parlamentar PNL după alegerea lui Florin Cîțu ca președinte vor demisiona marți din partid ca urmare a consființirii alianței dintre PNL și PSD prin guvernul Nicolae Ciucă, potrivit unei postări făcute pe Facebook.

„Să știți că am sperat până în ultima clipă. Nu doar eu, ci toți cei 17 colegi liberali care ne-am dezafiliat, în semn de protest, din grupul parlamentar al PNL. Chiar am sperat că se vor trezi în al doisprezecelea ceas și vor spune nu acestei cârdășii cu PSD”, a scris deputatul.

El a precizat că sunt 40 de parlamentari care se opun modului în care Florin Cîțu conduce PNL, cei 40 care au semnat și scrisoare prin care îl susțineau pe Ludovic Orban ca prim-ministru, dar restul au decis să facă opoziție din interiorul formațiunii.

„Astăzi a avut loc votul decisiv pentru programul politic comun cu PSD. Au fost 29 de voturi pentru, 10 împotrivă, 9 abțineri și 17 absenți. Dintre absenți, unii au trimis epistole către BPN atacându-l pe Florin Cîțu, simple piruete de imagine fără finalitate. Singurul act prin care se puteau opune cu adevărat ar fi fost votul împotrivă. Nu au făcut-o. Aceasta este dovada clară că, în acest moment, nu se poate face nicio opoziție din interitoriul PNL”, a declarat Aleandru Kocsis.

În final, el lansează și un atac la adresa președintelui Klaus Iohannis pentru situația în care a ajuns PNL.

„Marele Partid Național Liberal, cel care a trecut peste Războiul de Independență, două războaie mondiale și peste urgia comunistă, a capitulat în mod inexplicabil în fața lui Klaus Iohannis, un politician mediocru și meschin care ne-a păcălit pe toți”, a conchis deputatul.

Primul care și-a anunțat luni demisia din partid a fost fostul președinte al liberalilor Ludovic Orban. „Azi PNL și-a negat întreaga istorie, conducerea, o majoritate fragilă care a ascultat de Iohannis, a dus partidul într-o fundătură. Astăzi, pentru mine PNL a murit, e adevărat, în pat cu PSD. Cine îşi imaginează că va putea vreodată să se reabiliteze este un naiv”, a spus Ludovic Orban.

Parlamentarii care au părăsit grupul parlamentar PNL și ar urma să demisioneze din partid sunt: deputații Violeta Alexandru, Luminița Barcari, Bogdan Bola, Claudiu Chira, Ionel Dancă, Nicolae Giungea, George Ionescu, Alexandru Kocsis, George Miuțescu, Ludovic Orban, Gabriel Plăiașu, Constantin Șovăială, Ion Ștefan, Antonel Tănase și senatorii Ovidiu Florean și Ion Iordache.

Libertatea