„200 de mașini cu număr de România”, blocate la granița bulgaro-turcă. Ce se întâmplă acolo

„200 de mașini cu număr de România”, blocate la granița bulgaro-turcă. Ce se întâmplă acolo

Punctul de frontieră Malko Târnovo este blocat de sute de mașini, a declarat un român, pentru Libertatea, care aștepta de șapte ore să intre în Turcia. Potrivit acestuia, coada s-a format, deoarece este un singur ghișeu deschis și astfel durează mai mult verificarea documentelor.

Punctul vamal se află într-o zonă muntoasă, între localitățile Malko Târnovo (Bulgaria) – Derekoy (Turcia). „Totul a mers bine din România, nu am avut probleme, până cu 3 kilometri înainte de granița Malko Târnovo. Acolo a început nebunia”, spune Alex, un turist român.

El a ajuns la coadă la ora 11 și a vorbit cu ziarul în jurul orei 18:00.

„Am parcurs 2 kilometri. Mai avem unul. S-a dus unul dintre românii de la coadă până în față, pe jos. A spus că mai sunt circa 300 de mașini și se merge atât de greu fiindcă este un singur ghișeu deschis”, spune românul.

Mașinile stau încolonate de la 3 kilometri distanță de granița care are un singur ghișeu deschis

El afirmă că majoritatea mașinilor, cam 200, ar fi „cu număr de România”. „Noi o să trecem în câteva ore, probabil, dar ne gândim la oamenii pe care o să îi prindă noaptea aici”, spune turistul român.

Turiștii au trimis, către ziar, imagini filmate și fotografii, dar și o captură de pe Google Maps prin care se vede că intrarea în Turcia este, practic, blocată.

Cum arată granița blocată pe Google Maps

Libertatea