3 modele de costume pe care le poţi purta la o nuntă, în calitate de invitat

3 modele de costume pe care le poţi purta la o nuntă, în calitate de invitat

Nunta unui prieten sau a unei cunoştinţe apropiate este un eveniment care necesită o vestimentaţie elegantă. În acest fel, nuntaşii acorda respectul cuvenit atât mirilor, cât şi ceremoniei în sine, care reprezintă celebrarea dragostei şi a statorniciei.

Cine se pregăteşte cum se cuvine pentru un astfel de eveniment va lua în considerare varianta unor costume de bărbaţi realizate la comandă, care complimentează trăsăturile şi care oferă o elegantă desăvârşită.

Cum trebuie să fie costumele pentru nuntă

În centrul oricărei ceremonii de nuntă se afla mirele şi mireasă. Din acest motiv, regulile de etichetă impun că invitatele să nu poarte rochii albe sau apropiate că nuanţă de cea a rochiei de mireasă, iar bărbaţii să nu îmbrace costume pentru miri. Din fericire, sunt atâtea şi atâtea modele de costume care sunt potrivite pentru nuntaşi, încât aceştia au de unde alege atunci când îşi comandă piesele vestimentare pentru eveniment.

Pentru o nuntă în care se pune accent pe ţinutele formale este recomandat ca bărbaţii să poarte costume închise la culoare (negre, gri-carbune, albastru midnight), accesorizate cu papion sau cravată, cu pantofi din piele lăcuită sau din piele măta.

Specialiştii de la Sarto.ro sunt de părere că invitaţii trebuie să poarte smoking la o nuntă, dacă locaţia o cere, spre exemplu la un restaurant foarte elegant, de tip castel. Reverul smokingului poate fi împodobit cu un ac elegant, dar păstrând un look curat, clasic şi ferit de multe detalii, pentru că bărbatul cel mai important este, fără doar şi poate, mirele la o astfel de petrecere.

Modele de costume pentru nuntaşi

Sunt multe modele de costume nunta ce denotă eleganta şi rafinament:

Costume gri cărbune, cu sacou în doi nasturi

Fiecare bărbat ar trebui să aibă în garderoba un astfel de costum de calitate, pe care să-l poarte la evenimentele speciale. Culoarea uni îi sporeşte eleganta şi versatilitatea costumului, pentru că va putea fi purtat în orice anotimp. Sacoul în doi nasturi este elegant prin definiţie. Acest costum poate fi purtat cu cămaşa albă, papion negru şi cu pantofi din piele.

Costum cu sacou indigo şi pantaloni negri

Un astfel de costum avantajează bărbaţii supli, în special. Sacoul în nuanţa de albastru indigo şi cu rever sal satinat poate fi potrivit de asemenea pentru orice anotimp. Nuanţa îndrăzneaţă a sacoului spune multe despre personalitatea şi stilul purtătorului şi poate fi purtată atât la ceremoniile de zi, cât şi la cele de seară. Acest tip de costum poate fi accesorizat cu pantofi din piele lăcuită, papion negru şi cu o cămaşă albă.

Costum cu pantaloni negri cu vipusca

Pantalonii cu vipusca sunt de câţiva ani în trend şi continuă să fie şi în 2022. Un astfel de costum care îi integrează este unul actual, chic şi original, potrivit pentru bărbatul tânăr şi modern. Sacoul din lana, într-o nuanţă gri, cu rever sal şi cu doi nasturi şi pantalonii negri cu vipusca gri reprezintă un ansamblu vestimentar care atrage priviri de admiraţie, dar şi de invidie asupra bărbatului care îl poartă.

Bărbaţii care vor să fie eleganţi, dar care să se simtă şi în largul lor în calitate de invitaţi la o nuntă vor face cu siguranţă o impresie deosebită purtând un astfel de costum, realizat pe comandă.

Libertatea