5 metode pentru a îndepărta zgârieturile de pe vopseaua mașinii

5 metode pentru a îndepărta zgârieturile de pe vopseaua mașinii

Oricât de atent ți-ai îngriji mașina, este aproape imposibil să nu apară zgârieturi pe suprafața caroseriei. Acestea sunt cauzate de mai mulți factori, cum ar fi tamponări ușoare, pietricele aruncate de roțile altor mașini, ramuri de copac sau de arbuști, periile dispozitivelor de spălare automată, pisici sau păsări, atingerea caroseriei cu anumite obiecte dure, vandalism, etc.

Din fericire, există câteva modalități prin care poți repara de unul singur micile imperfecțiuni ivite pe suprafața caroseriei.

În acest articol îți vom spune care sunt cele mai populare, eficiente și ieftine metode de îndepărtare a zgârieturilor de pe vopseaua mașinii tale.

Cum îndepărtezi zgârieturile de pe vopseaua mașinii?

Deși pare un proces simplu, îndepărtarea zgârieturilor de pe vopseaua mașinii tale trebuie făcută respectând câțiva pași pentru a avea rezultatele dorite. Iată care sunt aceștia:

PASUL 1

Înainte de toate trebuie să verifici dacă zgârieturile sunt superficiale. Cea mai uşoară metodă este să treci unghia peste zgârietură.

Dacă aceasta nu se agață înseamnă că este o zgârietură minoră, pe care o poți repara singur. Dacă unghia se agață, este vorba despre o zgârietură serioasă, iar în acest caz nu va funcționa nici una dintre metodele recomandate de noi.

Mai există și varianta de a pulveriza apă cu săpun peste zgârietură. Dacă aceasta dispare când este umedă și reapare pe măsură ce zona se usucă, înseamnă că zgârietura este superficială.

PASUL 2

Trebuie să cureți foarte bine zona zgâriată de pe caroseria mașinii tale deoarece frecarea reziduurilor și a murdăriei pe zona afectată poate să înrăutățească situația.

PASUL 3

Odată curățată zona afectată, poți să aplici una dintre metodele prezentate mai jos.

Atenție! Nu lăsați excesul din produsul folosit să se usuce pe suprafața mașinii.

Cinci metode de îndepărtare a zgârieturilor de pe vopseaua mașinii

Pasta de dinți

Pasta de dinți elimină zgârieturile minore de pe mașină datorită abrazivilor naturali pe care îi are în compoziție. Trebuie să o aplici pe zgârietură, iar cu un burete sau cu o cârpă din microfibră vei curăța zona afectată folosind mișcări circulare până când pasta va fi distribuită uniform. La final, șterge zona cu o cârpă curată. Dacă este necesar, repetă procedeul încă o dată sau de două ori.

Creion corector

Creionul corector pentru zgârieturi auto este foarte eficient. Pentru a-l utiliza, mai întâi trebuie să introduci cu atenție vârful cerat în creion, după care vei apăsa pe el de mai multe ori până când se umezește. Trebuie să treci creionul peste zgârietură cât mai repede astfel încât polimerul din compoziția acestuia să-și facă efectul. Șterge excesul cu o cârpă moale și uscată. Va trebui să repeți des procedura.

Cremă de pantofi

Această metodă funcționează mai ales în cazul mașinilor închise la culoare. Va trebui să folosești o cremă de pantofi care are o nuanță mai închisă decât cea a mașinii tale. Înainte de a o aplica, trebuie să cureți foarte bine suprafața cu apă și săpun, apoi să ștergi foarte bine. Aplică puțină cremă de pantofi pe zona zgâriată și, cu o cârpă fină, întinde crema în mod uniform pe toată zona afectată.

Ceară de la lumânare

Este o metodă care dă rezultate doar pentru scurt timp, însă este foarte rapidă și la îndemâna oricui. Pentru a repara zgârieturile trebuie să aplici ceară topită și să întinzi uniform cu degetul ca să netezești, dacă este cazul.

Ojă de unghii

Înainte să aplici oja pe zgârietură trebuie să cureți foarte bine suprafața afectată. Pentru a o aplica te vei folosi de pensula specială de ojă, însă trebuie să ai grijă să alegi o culoare foarte apropiată cu cea a mașinii tale, altfel se va observa diferența.

Libertatea