A doua încercare de lansare a misiunii Artemis spre Lună. Când este programată decolarea rachetei

A doua încercare de lansare a misiunii Artemis spre Lună. Când este programată decolarea rachetei

Agenția spațială americană a programat o nouă lansare a misiunii Artemis I spre Lună, sâmbătă, 3 septembrie, la cinci zile după ce problemele tehnice au zădărnicit o primă încercare, au declarat oficiali ai NASA pentru agenția Reuters, preluată de Mediafax.

Dacă totul decurge conform așteptărilor, racheta înaltă cât o clădire cu 32 de etaje va decola de la Centrul Spațial Kennedy din Cape Canaveral, Florida, sâmbătă, în timpul unei ferestre de lansare de două ore care se va deschide la ora loaclă 14.17, trimițând capusele Orion într-un zbor de testare de șase săptămâni, fără echipaj, în jurul Lunii și înapoi.

Potrivit site-ului NASA, meteorologii de la US Space Force Space Launch Delta 45 prezic condiții meteo favorabile pentru sâmbătă. Deși sunt așteptate averse de ploaie, se preconizează că acestea vor fi sporadice în timpul ferestrei de lansare.

Echipa de management al misiunii se va reuni din nou joi pentru a revizui datele și pregătirea generală.

Călătoria ar da startul programului Artemis al NASA, care va duce de la Lună la Marte, succesorul proiectului lunar Apollo din anii 1960 și 1970.

Prima tentativă de lansare a rachetei Artemis I a NASA, de luni, s-a încheiat după ce datele au arătat că unul dintre motoarele etapei principale a rachetei nu a reușit să atingă temperatura adecvată de pre-lansare necesară pentru aprindere, ceea ce a forțat oprirea numărătorii inverse și o amânare.

Foto: nasa.gov

Libertatea