A fost lansată licitația pentru testele de salivă destinate școlilor. Care este valoarea estimată pentru 70.000.000 de bucăți

A fost lansată licitația pentru testele de salivă destinate școlilor. Care este valoarea estimată pentru 70.000.000 de bucăți

Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC) a lansat joi, 14 octombrie, licitația pentru cele 70.000.000 de teste de salivă destinate școlilor. În total, achiziția este estimată la 1.050.000.000 lei fără TVA, potrivit documentației oficiale publicate pe SEAP și pe site-ul ONAC, informează EduPedu.

Licitația se face în procedură de urgență și va dura 15 zile, fiind o „Negociere Fără Publicare Prealabilă”. Pentru fiecare lot în parte se vor încheia acorduri-cadru cu maximum 10 operatori economici.

Limită de depunere a ofertelor este marți, 19 octombrie, ora 14.00.

Sorin Cîmpeanu, ministrul educației, a spus, pe 3 octombrie, că testele non-invazive vor fi asigurate de la bugetul de stat, prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate (ONAC).

Când ar putea ajunge în unitățile de învățământ

Cîmpeanu a completat, ulterior, că elevii ar urma să fie testați de două ori pe săptămână și că pentru asta este nevoie de 70 de milioane de teste până la finalul semestrului

Miercuri, 13 octombrie, deminitarul a spus la Digi24, despre calendarul licitației, că „ar trebui până la final de octombrie să fie în școli, deși este târziu din punctul meu de vedere, dar asta este”.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, pe 9 octombrie, achiziția de teste rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din probă de salivă. Cele 70 de milioane de teste vor fi achiziționate prin Inspectoratul general pentru Situații de Urgență. 

Foto: Hepta

Libertatea