A treia doză de vaccin anti-COVID, tot mai aproape de realitate. Cîțu: „Așa arată direcția în care merg discuțiile”

A treia doză de vaccin anti-COVID, tot mai aproape de realitate. Cîțu: „Așa arată direcția în care merg discuțiile”

Premierul a declarat marți, în fața jurnaliștilor prezenți la Parlament, că va fi respectat calendarul relaxărilor, de la 1 august urmând noi ridicări de restricții. Cîțu a vorbit și despre posibilitatea administrării celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID.

Vor fi noi relaxări în România, de la 1 august, a anunțat marți Florin Cîţu, care a precizat că a discutat cu şeful DSU, Raed Arafat, și se va respecta calendarul ridicării restricțiilor anunțat la începutul verii.

„Nu scăpăm de mască în interior. Nu sunt foarte multe relaxări. Sunt mai mult legate de evenimentele de afară”, a declarat el în faţa jurnaliştilor.

Noile relaxări vin în contextul scăderii ratei de vaccinare și a iminenței unui nou val pandemic, generat de varianta Delta – nu mai departe de vineri, 16 iulie, secretarul de stat Andrei Baciu atrăgea atenția că „avem o fereastră de câteva săptămâni înainte de valul 4”, fereastră pe care ar trebui s-o folosim, spunea el, pentru a ne imuniza.

Întrebat despre dublarea cazurilor de COVID din ultimele 24 de ore, premierul a răspuns că „suntem într-o situaţie foarte bună”. Și a adăugat că, legat de pregătirea pentru valul patru al pandemiei, singura pregătire este vaccinarea.

Florin Cîţu a vorbit şi despre cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID, acel booster shot intens vehiculat în ultima vreme. Premierul lasă de înțeles că discuțiile pe această temă s-au intensificat și arată o direcție destul de clară.

S-ar putea să avem şi o a treia doză. Specialiștii ne vor spune când trebuie administrată a treia doză, nu sunt eu în măsură să spun. Așa arată direcția în care merg discuțiile, că e nevoie și de o a treia doză.

Premierul Florin Cîțu:

Pe 11 iulie, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, declara că se va recurge la vaccinarea cu a treia doză doar dacă va apărea un risc mare de îmbolnăvire a persoanelor imunizate.

Pe 18 mai, tot dr. Gheorghiță spunea că, cel mai probabil, această doză suplimentară de vaccin va fi administrată vârstnicilor cu probleme de sănătate și persoanelor imunocompromise.

Libertatea