Accident la Silverstone: Verstappen, aruncat de Hamilton în parapet

Accident la Silverstone: Verstappen, aruncat de Hamilton în parapet

Cursa de la Silverstone a început cu un incident major între Max Verstappen, 23 de ani, și britanicul Lewis Hamilton, 36 de ani, primii doi pe grila de start. Verstappen, liderul clasamentului pilotilor, plecat din pole position, și Hamilton, campionul mondial, s-au ciocnit dupa o manevră de depășire a britanicului, potrivit GSP.

Nu trecuse nici un minut de când începuse cursa, că olandezul depășit de Hamilton pe interior, a fost agățat pe roata dreapta spate de englez, care încerca să-și recupereze poziția de lider.

Verstappen a lovit puternic un parapet de protecție și a ajuns în ambulanță. Liderul clasamentului piloților a ieșit singur din mașină. În urma incidentului, cursa a fost întreruptă ș reluată la ora 17.42.

Safety Car-ul a pătruns pe circuit, iar steagul roșu a fost ridicat. Cursa a fost întreruptă aproximativ 15 minute, timp în care mașinile s-au întors pe linia boxelor. 

De ciocnirea dintre primii doi piloți a profitat Charles Leclerc, unul dintre piloții Ferrari, care a preluat prima poziție înainte ca întrecerea să fie întreruptă. 

Între timp, Hamilton e de părere că de vină a fost rivalul său.

„Eu aveam prim planul, clar. A cotit spre mine, i-am făcut loc. Mi-am riscat viața. E ok Max?”. I s-a răspuns prin radio că Max e în siguranță.

De cealaltă parte, Christian Horner, șeful Red Bull susține că toată vina e a lui Hamilton.

„Nu trebuia să se afle în acea poziție. E unul dintre cele mai rapide viraje din lume, nu poți să faci așa ceva, e un gest murdar. A fost un accident uriaș. Era virajul lui Max. Bine că a scăpat viu. Acum face niște investigații, pare în regulă. Sper că Federația va lua măsurile potrivite”, a spus acesta.

Libertatea