Acțiune de amploare: peste 450 de percheziții în țară, pentru destructurarea unor rețelele de trafic de minori

Acțiune de amploare: peste 450 de percheziții în țară, pentru destructurarea unor rețelele de trafic de minori

DIICOT și Poliția Română pun în aplicare, miercuri dimineață, 457 de percheziții și 367 de mandate de aducere în rândul grupărilor infracționale care acționează în mai multe domenii, anunță Poliția Română, într-un comunicat.

Acțiunea polițiștilor și a procurorilor antimafia a început la ora 6.00 și una dintre cele mai ample operațiuni de acest fel din ultimii ani.

Potrivit Poliției, acțiunea vizează destructurarea a 47 de „rețele de criminalitate organizată, specializate în trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică, trafic de droguri și infracțiuni împotriva patrimoniului, cu consecințe deosebit de grave.”.

„În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, polițiștii, împreună cu procurorii DIICOT, vor pune în executare 457 de mandate de percheziție domiciliară și 367 de mandate de aducere”, a transmis Poliția Română.

Anchetatorii nu au precizat județele în care au loc perchezițiile, dar sunt raportate acțiuni în Capitală, Constanța, Arad și Timiș.

„Acțiunile urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor, indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal, crearea unui climat optim de siguranță a cetățenilor și de protecție a victimelor infracțiunilor”, a mai anunțat Poliția Română.

Potrivit procurorilor antimafie, acțiunea face parte dintr-o serie de inițiative similare, desfășurate la nivelul DIICOT, începând cu anul 2018.

Libertatea