Administratorul public al unei comune din Suceava, condamnat după ce a fost prins beat la volanul mașinii Prefecturii

Administratorul public al unei comune din Suceava, condamnat după ce a fost prins beat la volanul mașinii Prefecturii

Gheorghe Cotin, fostul șef al Corpului de Control al Prefectului, administrator public al comunei sucevene Șcheia, prins beat la volanul mașinii de serviciu în februarie 2020, a fost condamnat de Judecătoria Suceava la o pedeapsă de 9 luni de închisoare. Judecătorii au decis amânarea pedepsei pentru doi ani, timp în care bărbatul trebuie să respecte o serie de restricții, informează Monitorul de Suceava. Sentința Judecătoriei nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

La momentul comiterii infracțiunii, Cotin era șeful Corpului de Control al Prefecturii Suceava și se deplasa cu mașina de serviciu, înmatriculată MAI.

Maşina suspectă, cu numărul de înmatriculare MAI 43933, a fost oprită de un echipaj rutier pe bulevardul principal al municipiului Suceava, în imediata apropiere a sediului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. Poliţiştii au acţionat în urma unui apel la 112 din trafic în care un bărbat semnala că maşina respectivă se deplasează în mod haotic, dinspre Fălticeni spre Suceava. Cel care a sunat i-a ţinut la curent pe poliţişti cu privire la traseul de deplasare, astfel că oprirea sa în trafic nu a fost prea complicată.

Agenții l-au oprit în trafic și, din cauză că a refuzat să sufle în etilotest, l-au dus la Spitalul Județean Suceava, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Astfel s-a constatat că avea 1,5 la mie.

Conform sentinței, Cotin nu va face închisoare, dar are impus acest termen de 2 ani, în care are o serie de obligații și restricții (printre altele să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea, să primească vizitele unui consilier de probațiune etc.).

Foto: televiziunea Intermedia Suceava

Libertatea