Adrian Năstase, despre eliberarea lui Dragnea: „Este evident că va fi urmărit în continuare de DNA”

Adrian Năstase, despre eliberarea lui Dragnea: „Este evident că va fi urmărit în continuare de DNA”

Fostul preşedinte PSD şi premier al României, Adrian Năstase, a declarat joi, la Antena 3, că se bucură pentru faptul că Liviu Dragnea iese de la închisoare, dar și-a exprimat temerea că Dragnea va fi hărţuit în continuare de Direcția Națională Anticorupție.

„În primul rând, mă bucur în plan personal pentru Liviu Dragnea. A fost o perioadă cumplită pentru el, din câte am înţeles, inclusiv prin aceste nedreptăţi succesive legate de eliberarea condiţionată”, a afirmat Adrian Năstase.

Fostul lider PSD susține însă că Liviu Dragnea va fi în continuare urmărit de DNA.

Cred că este un moment în care poate să respire pentru o vreme uşurat, pentru că este evident că va fi urmărit în continuare de DNA, de un întreg sistem care, după părerea mea, ar trebui totuşi modificat din punctul de vedere al rolului pe care trebuie să îl aibă, inclusiv chestiunea eliberării condiţionate

Adrian Năstase, fost președinte PSD:

Fostul premier a precizat că îl vede încă pe Liviu Dragnea capabil să facă politică.

„El va avea o imagine bună şi poate să aibă un rol, dar depinde de el dacă va dori să mai participe la viaţa politică, în condiţiile în care în toată Europa de răsărit a început un curent suveranist. Iar el poate să fie reprezentantul unui astfel de curent în România, în condiţiile în care altfel, în partidele tradiţionale nu mai există”, a menționat Năstase.

Acesta a mai precizat că „bănuiesc că va exista intenţia din partea celor care vor mai multă Europă, care vor încerca să îl blocheze din nou prin dosare, prin mersul la instanţe și așa mai departe şamd”.

Liviu Dragnea, eliberat după doi ani și două luni

Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a fost eliberat condiționat din penitenciar, în urma deciziei de joi, 15 iulie, a Tribunalului Giurgiu.

Decizia a fost anunţată de avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu. „Mă bucur efectiv, sunt emoţionată. Nu mi-a spus ce planuri are. Aceşti doi magistraţi au apreciat şi au evaluat toate aspectele legale, au primit apărările noastre, au respins contestaţia Parchetului şi au admis contestaţia noastră”, a spus avocata.

Decizia de joi, 15 iulie, a magistraților de la Tribunalul Giurgiu este definitivă, iar Liviu Dragnea a părăsit Penitenciarul Rahova.

Liviu Dragnea se afla în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Libertatea