Al patrulea deces provocat de tulpina Delta în România. Câte cazuri de infectări au fost confirmate până acum

Al patrulea deces provocat de tulpina Delta în România. Câte cazuri de infectări au fost confirmate până acum

Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat marți că o femeie în vârstă de 72 de ani, din Argeș, cu condițiile medicale preexistente și nevaccinată a murit, după ce a fost infectată cu tulpina Delta. Numărul total al infecțiilor cu varianta Delta a coronavirusului, descoperită prima dată în India, a ajuns la 101 în România, în vreme ce 4 persoane și-au pierdut viața, potrivit Digi24. .

INSP menționează că printre cele patru persoane care au murit până acum din cauza variantei Delta este și un bărbat de 35 de ani din Bacău, decedat la începutul lunii iulie.

Oficialii precizează că niciunul dintre pacienții care au murit din cauza virusului nu a fost vaccinat.

De asemenea, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din INSP a anunţat astăzi că până în 18 iulie au fost raportate 2.415 de secvențieri făcute în 7 laboratoare.

Au fost confirmate 1.817 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, din care variantă Alpha – 1.682, Beta – 11, Gamma – 23 și Delta – 101.

Până pe 18 iulie, rata de confirmare cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare a fost de 75%.

Au fost înregistrate 34 decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care din cauza variantei Alpha – 27, Gamma – 3 și Delta – 4.

Din cele 101 cazuri cu varianta Delta, 54% (55 cazuri) se află în 23 focare, dintre care 17 familiale (27 cazuri) și 6 de colectivitate (28 cazuri), din 7 județe: Argeș (4), Bacău (1), Brașov (1), Dolj (4), Ilfov (4), Iași (3), Teleorman (1) și municipiul București (5).

Libertatea