Ambasada Suediei, după aterizarea elicopterului american în giratoriul de la Charles de Gaulle: „Cine are prioritate?”

Ambasada Suediei, după aterizarea elicopterului american în giratoriul de la Charles de Gaulle: „Cine are prioritate?”

Un elicopter militar americand a aterizat de urgență în sensul giratoriu de la Piața Charles de Gaulle, în București, din cauza unei defecțiuni. Imediat după ce au apărut imagini cu aparatul de zbor pe șosea, au apărut și glumele pe rețelele de socializare. Iar Pagina oficială de Facebook a Ambasadei Suediei la București a dat tonul.

„Cine are prioritate în sensul giratoriu de la Aviatorilor? Elicopterul/autoturismul?”, a fost mesajul postat pe pagina ambasadei, viralizat imediat pe Facebook. Au urmat peste 130 de distribuiri în două ore și aproape 200 de comentarii.

„Suntem în România, deci ăla mai mare.”, „Academic și tehnico juridic se cheamă Prioritate de tablă groasă.”, „Acolo, și peste tot, are prioritate tot ce e american.”, „A scăpat Iliescu și de aceasta dată, casa lui era puțin mai încolo.”, „Nu vă mai luați după Waze România, acolo nu e sens giratoriu.”, au fost câteva dintre răspunsuri.

Replica Ambasadei suedeze nu a întârziat să apară: „Râdem, glumim, dar trebuie să spunem felicitări pilotului. El e eroul zilei. ?”

Glumele pe rețelele de socializare s-au legat și de taximetriști și șoferii de Uber. Într-o postare care reproduce aplicația unui client Uber care se pregătește să facă o comandă apare și opțiunea elicopter.

De asemenea, e imaginat un dialog al mesajelor între un client și un șofer de Taxi.

Libertatea