Amintirile copiilor reginei Elisabeta a II-a. Regele Charles: „Exersa cum să poarte coroana înainte de încoronare”

Amintirile copiilor reginei Elisabeta a II-a. Regele Charles: „Exersa cum să poarte coroana înainte de încoronare”

Copiii Reginei Elisabeta a II-a au împărtăşit, în cadrul emisiunii BBC One Special – un tribut adus Majestăţii Sale, amintirile preferate cu mama lor şi au vorbit despre calităţi ale monarhului britanic, precum simţul umorului, dragostea pentru vacanţele în familie şi „sclipirea sa fantastică”, informează News.ro.

Regele Charles al III-lea şi-a amintit un moment înainte de încoronarea Reginei Elizabeth în 1953. „Nu voi uita niciodată un moment de când eram mici, făceam baie şi ea a venit să exerseze felul în care trebuia să poarte coroana înainte de încoronare”, a spus el. „Toate acele momente minunate nu le voi uita niciodată”, a subliniat Charles.

Charles avea doar trei ani când mama sa a urcat pe tron. În prezent, în vârstă de 73 de ani, suveranul este mai pregătit pentru rolul său decât orice alt monarh britanic.

Cu toate acestea, regelui îi va fi dor să o aibă pe mama sa alături şi să poată vorbi despre orice. „Ea a fost mereu acolo, puteam să vorbesc cu ea despre orice. Cred că va fi întotdeauna foarte greu să nu mai am parte de acest lucru”, a afirmat Charles.

În contextul unei funcţii publice, momentele de intimitate au fost preţuite şi au fost adesea regăsite în vacanţele în familie, a spus singura fiică a reginei, prinţesa Anne.

„S-au întâmplat multe în acele perioade… au fost probabil momentele care i-au plăcut cel mai mult”, a declarat prinţesa, în vârstă de 72 de ani, pentru BBC. „În parte fiindcă includeau toate lucrurile care i-au plăcut – peisajul rural, câinii, caii şi ideea de a fi în natură – şi să poată scăpa puţin de atenţia publică”, a dezvăluit ea.

Fiul cel mic al Reginei, prinţul Edward, şi-a amintit despre ”probabil cel mai uluitor moment din orice producţie de televiziune de film”: intrarea ei la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012.

Un scurtmetraj o prezintă pe regină la Palatul Buckingham întâlnindu-se cu actorul Daniel Craig, care l-a interpretat pe faimosul agent secret James Bond în cinci filme.

„Daniel Craig juca rolul lui James Bond în timp ce sosea la Palatul Buckingham… şi toată lumea, din orice loc de pe glob, se gândea exact la acelaşi lucru – cine va juca rolul reginei? Şi era chiar regina”, a spus Prinţul Edward.

”Şi a avut acelaşi efect asupra tuturor celor care se uitau – pur şi simplu nu le venea să creadă. Am crezut că a fost un moment extraordinar pentru că i-a dezvăluit acea sclipire fantastică şi acel simţ al umorului – faptul că mama mea a păstrat asta pentru ea, iar echipa nu a spus nimănui, este pur şi simplu genial”, a conchis Edward.

Libertatea