Anchetă la o școală din Constanța, după ce un elev de clasa a V-a a fost agresat de colegi

Anchetă la o școală din Constanța, după ce un elev de clasa a V-a a fost agresat de colegi

Un elev de clasa a cincea din Constanța a fost umilit și bătut de colegi chiar în sala de clasă, în timpul unei pauze, fără ca cineva să intervină. Câțiva colegi au și filmat momentul, informează publicația Replica. Atât Poliția, cât și conducerea școlii au deschis o anchetă.

Incidentul a avut loc în urmă cu câteva zile, la Școala 23 „Constantin Brâncoveanu” din Constanța, în timpul unei pauze, când elevii de clasa V-a nu erau supravegheați.

Scenele violente au fost filmate de colegii de clasă ai victimei. După cum se poate vedea în imaginile publicate de ziarul Replica, copilul este umilit și agresat de mai mulți băieți.

„Din câte am înţeles din ancheta făcută, băiatul era un pic supărat din cauză că nu va lua o notă foarte bună la un test de la ora anterioară şi din cauza aceasta a izbucnit acel conflict. Însă nimic nu scuză manifestările de violenţă şi sperăm să nu ne mai întâmple”, a declarat, pentru Replica, Beatris Geanina Roșcan, directorul unității de învățământ pentru sursa citată.

Conducerea școlii a anunțat că a fost sesizată în acest caz. Cazul a intrat și în atenția inspectorilor școlari.

„Eu am fost informat de situaţie luni şi aştept raportul pentru a vedea ce măsuri putem lua. Din ce am văzut pe filmuleţe, erau elevii nesupravegheaţi într-o sală de clasă, dar aştept raportul complet. Eu nu accept nicio formă de violenţă în şcoli, dar vreau să văd de ce filmau atâţia copii acolo şi ce se întâmpla. În această speţă eu zic că discutăm despre un caz de bullying, se vede foarte clar pe imagini, dar vreau să aflu care a fost situaţia exactă, să putem gestiona situaţia cum trebuie din punct de vedere emoţional. Pe noi ne interesează situaţia emoţională a copilului, dar şi să nu se mai repete astfel de manifestări”, a declarat Sorin Mihai, inspectorul şcolar general.

În Timișoara, conducerea unui liceu a fost demisă după ce o elevă a fost agresată de două colege de clasă, iar momentul a fost filmat de alți doi adolescenți.

Libertatea