Antonina Radu, pompier condamnat la 8 ani în dosarul Colectiv, e dată în urmărire generală de poliție

Antonina Radu, pompier condamnat la 8 ani în dosarul Colectiv, e dată în urmărire generală de poliție

Poliția Română a dat-o vineri în urmărire generală pe Antonina Radu, pompier la ISU București, potrivit unui anunț pe site-ul instituției.

Antonina Radu și George Petrică Matei, pompierii care au permis funcționarea clubului Colectiv, deși știau că localul nu deține aviz de securitate la incendiu, au fost condamnați definitiv la 8 ani și 8 luni de închisoare.

Antonia Radu nu s-a predat ieri la Poliție, după decizia Curții de Apel București, iar când polițiștii au mers acasă la ea să pună în aplicare mandatul de executare nu au găsit-o. Astfel, azi a fost dată în urmărire națională de poliție. Datele sale au fost publicate pe site-ul instituției.

Poliția Capitalei a transmis, vineri, într-un comunicat de presă că Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale a pus în aplicare 5 mandate de executare a pedepsei cu închisoarea.

„Pentru o persoană, care nu a fost găsită la domiciliu, a fost dispusă măsura punerii în urmărire, fiind emis mandat de arestare european.”

În timp ce o altă persoană s-a prezentat la sediul de poliție, iar alte trei au fost preluate de acasă.

foto: Poliția Română

Libertatea