Aproape 1.500 de delfini, ucişi în Insulele Feroe cu ocazia unei tradiţii ce datează de sute de ani

Aproape 1.500 de delfini, ucişi în Insulele Feroe cu ocazia unei tradiţii ce datează de sute de ani

Pescarii din Insulele Feroe au măcelărit 1.428 de delfini săptămâna aceasta, într-unul din cele mai mari masacre înregistrate vreodată, înroşind marea cu sânge, în timp ce plajele au fost împânzite de cadravele lor, informează Daily Mail.

Insularii ucid de obicei până la 1.000 de mamifere marine pe an, în vânătoarea anuală tradițională veche de secole, cunoscută sub numele de Grindadrap, însă anul acesta a fost înregistrat cel mai mare număr de mamifere ucise. Anul trecut, au fost ucişi doar 35 de delfini cu coastă albă.

Ambarcaţiunile au condus delfinii cu coastă albă din Atlantic spre un golf de pe malul insulei Skálafjørður, unde bărbații au așteptat să omoare mamiferele din adâncuri cu cârlige, cuțite și sulițe, ca parte a tradiției locale.

Feroezii au păreri împărţite cu privire la această tradiţie. Activiștii pentru drepturile animalelor au condamnat această practică „barbară”, în timp ce alţii spun că este o parte importantă a tradiției lor locale.

Tradiţia cunoscută ca Grindadrap datează din secolul al IX-lea, când nordicii s-au stabilit pentru prima dată pe insulele nord-atlantice. Este singura formă de vânătoare de balene aborigene care există încă în Europa de Vest.Potrivit legislației din Feroe, pot fi vânate balenele pilot, mai multe specii de delfini, precum şi marsuini.

Carnea și grăsimea de la animale sunt folosite pentru hrană și datează de pe vremea când localnicii se bazau pe balene și delfini pentru a supraviețui. Un studiu recent a constatat că această carne conține mercur și nu este recomandată pentru consumul regulat.

Legislaţia din Feroe prevede că animalele trebuie să moară rapid și fără suferință, dar acest lucru nu se întâmplă adesea. Serviciul Veterinar din Feroe a calculat durata medie a uciderii în timpul vânătorilor de Grindadrap la 12,7 minute, deși Sea Shepherd arată că uciderea durează peste 20 de minute.

Potrivit organizației pentru protecţia mediului Sea Shepherd, în ultimul deceniu au fost ucise peste 8.000 de balene și delfini. „Această ucidere este fără precedent”, a declarat directorul de operațiuni al organizației Sea Shepherd, Rob Read, în vârstă de 47 de ani.

Grindadrap este o relicvă barbară de pe vremuri. O vânătoare inutilă a sutelor de balene pilot și delfini care ar fi trebuit să se încheie acum un secol, care nu este necesară pentru a hrăni pe nimeni de pe insule.

Robert Read:

Sursă foto: Sea Shepherd

Libertatea