Aproximativ 200 de cadavre, găsite printre ruinele unei clădiri din Mariupol. „Orașul este un cimitir”

Aproximativ 200 de cadavre, găsite printre ruinele unei clădiri din Mariupol. „Orașul este un cimitir”

Cei aproximativ 200 de oameni au murit în subsolul unei clădiri rezidențiale din Mariupol, iar trupurile lor au fost descoperite acum printre dărâmături, a anunțat consilierului primarului din orașul-port, Petro Andriușcenko, citat de publicația Ukrainska Pravda.

Vă avertizăm că urmează imagini și detalii ce pot avea impact emoțional

„În timpul degajării molozului de la o clădire înaltă din zona benzinăriei suburbane-2 de-a lungul bulevarului Mira, aproximativ 200 de cadavre ale unor persoane care au murit la subsol s-au găsit printre dărâmături, având un grad ridicat de descompunere”, a scris Andriușcenko pe Telegram.

Oficialul precizează că localnicii refuză să strângă cadavrele, iar reprezentanții Ministerului rus pentru Situații de Urgență au părăsit locul. În toată zona se simte un miros greu din cauza trupurilor aflate în descompunere.

Practic, spune oficialul local, „orașul este un cimitir”.

Andriușcenko spune că procesul de reînhumare din curțile clădirilor a fost oprit. De procedurile de înhumare sau deshumare se ocupă acum așa-numita „Corporație de stat” din Donețk, afirmă oficialul ucrainean, precizând că pentru reînhumarea gratuită „oficială”, aparținătorii tebuie să stea la cozi, să aducă singuri trupul defunctului.

În plus, oamenii ar trebui să înregistreze un videoclip în care să spună că persoana respectivă a fost ucisă de armata ucraineană, susține oficialul ucrainean.

Zeci de mii de oameni uciși în Mariupol

Autoritățile ucrainene estimează că zeci de mii de oameni au murit la Mariupol de la debutul războiului.

La începutul lunii mai, primarul Vadim Boicenko spunea că rușii au ucis la Mariupol mai mulți civili decât au omorât naziștii doi ani de ocupație.

„În doi ani, naziştii au ucis 10.000 de civili în Mariupol. Ocupanţii ruşi au ucis peste 20.000 de locuitori ai Mariupolului în două luni. Peste 40.000 de oameni au fost deportaţi forţat. Acesta este unul dintre cele mai grave genocide împotriva civililor din istoria modernă. Armata ne distruge cu intenţie şi fără milă oraşul şi locuitorii săi”, spunea Vadim Boicenko.

Un bilanț oficial nu a fost încă anunțat de autoritățile ucrainene, în timp ce orașul se află acum complet sub controlul trupelor ruse, care au distrus aproape toate clădirile în cele aproape trei luni de bombardamente. Un alt bilanț sumbru a fost anunțat în urma atacului asupra teatrului de dramă, unde 600 de oameni au murit.

Foto: t.me/andriyshTime

Libertatea