Asociațiile de părinți cer trecerea elevilor la școala online acolo unde rata de infectare depășește 6 la mie

Asociațiile de părinți cer trecerea elevilor la școala online acolo unde rata de infectare depășește 6 la mie

Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar, un ONG care încearcă să intermedieze relația părinților și elevilor cu MEN, a trimis o adresă către Ministerele Educației și Sănătății, în care solicită suspendarea cursurilor față în față și trecerea lor în online în localitățile în care incidența cazurilor de COVID depășește pragul de 6 la mia de locuitori.

Pe 30 septembrie, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a eliminat pragul de infectare de 6 la mie pentru închiderea școlilor.

Decizia de trecere în online urma să fie luată de conducerea unităților de învățământ, în funcție de apariția unor cazuri de COVID-19 în rândul elevilor sau cadrelor didactice.

Miniștrii educației și sănătății au semnat, pe 1 octombrie, ordinul comun care prevedea noile reguli pe baza cărora vor funcționa toate școlile și grădinițele din România începând din 4 octombrie.

Documentul prevede că o școală sau grădiniță se închide și trece la învățământ online când jumătate dintre clase sau grupe au activitatea suspendată din cauza unor cazuri confirmate de COVID-19.

Acum, din cauza creșterii numărului de cazuri în rândul elevilor, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți a cerut Ministerelor Educației și Sănătății, printr-o solicitare adresată miniștrilor Sorin Câmpeanu și Cseke Atilla, suspendarea cursurilor și trecerea lor în online în localitățile unde rata incidenței depășește pragul de 6 cazuri la mie, calculată pe ultimele 14 zile.

Potrivit datelor raportate de autorități pe 6 octombrie și citate de Digi24, 12.978 de elevi s-au infectat cu coronavirus de la începutul anului școlar. Sunt 4.932 de profesori contaminați. 278.024 de clase sunt în online, iar 21 de școli sunt deja integral în sistem online.

Prefectura Bucureşti a anunţat, joi, 7 octombrie, că 15 unităţi de învăţământ din Capitală îşi suspendă activitatea faţă în faţă din cauza cazurilor de coronavirus.

Libertatea