Atacul de la școala din Texas, anunțat pe Facebook. Tânărul a scris și că își va împușca bunica

Atacul de la școala din Texas, anunțat pe Facebook. Tânărul a scris și că își va împușca bunica

Guvernatorul Texasului, Greg Abbott, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că atacatorul care a deschis focul într-o școală primară din orașul Uvalde, Texas, omorând 19 copii și 2 adulți, a anunţat pe Facebook atacul armat, transmite The Guardian.

Trei mesaje au precedat grozăvia din Uvalde.

În primul mesaj, postat cu 30 de minute înainte de a merge la școala unde a ucis 21 de persoane, Salvador Ramos a scris pe Facebook că își va împușca bunica.

În cea de-a doua postare, tânărul de 18 ani a scris: „Mi-am împușcat bunica”.

În cel de-al treilea mesaj, postat cu aproximativ 15 minute înainte de masacrul de la şcoală, Ramos a scris: „Voi deschide focul într-o şcoală primară”.

Guvernatorul Abbott a mai spus că bunica atacatorului a sunat la poliție înainte ca acesta să o împuște.

Texas Gov Abbott says the Uvalde shooter posted 3 times on Facebook ~30 minutes before going to the school. The first was, „I’m going to shoot my grandmother.” Second was, „I shot my grandmother.” The third–roughly 15 min before–was, „I’m going to shoot an elementary school.”

— Natasha Bertrand (@NatashaBertrand) May 25, 2022

Miercuri, autorităţile americane au explicat cum s-a derulat atacul din Texas, în urma căruia au murit 19 copii şi 2 adulţi.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului pentru Siguranță Publică din Texas, locotenentul Chris Olivarez a declarat că poliția a fost alertată înainte ca atacatorul să deschidă focul, însă nu a avut suficient timp pentru a împiedica masacrul, pentru că lucrurile s-au succedat foarte repede.

„Departamentul de Poliție din Uvalde a primit un apel că în apropierea școlii a avut loc un accident de mașină și că șoferul, înarmat, se îndreaptă spre școală. Au fost trimise imediat echipaje, practic, forțele de ordine au ajuns imediat după ce el a început să tragă”, a spus Olivarez.

Olivarez a continuat: „După ce a pătruns în școală, atacatorul a intrat într-o clasă, s-a baricadat și a început să execute, efectiv, copiii și profesorii aflați acolo. Toate victimele sunt din acea clasă”.

Toate victimele au fost din aceeași clasă, copii de până în 10 ani și două profesoare.

Libertatea