Atunci și acum. Cum arată Liviu Dragnea după doi ani și două luni din momentul când a intrat la închisoare

Atunci și acum. Cum arată Liviu Dragnea după doi ani și două luni din momentul când a intrat la închisoare

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost eliberat condiționat din închisoare, joi, 15 iulie, după doi ani și două luni petrecuți la penitenciarul Rahova. Comparând imaginile cu fostul lider al social-democraților cu o zi înainte de încarcerare și cele din ziua eliberării, se observă că Dragnea pare să mai fi slăbit puțin.

Pe 26 mai 2019, România a votat în cadrul alegerilor europarlamentare din și a referendumului pentru justiție inițiat de președintele Klaus Iohannis. Partidul Social Democrat, condus atunci de Liviu Dragnea, a pierdut alegerile europarlamentare în fața Partidului Național Liberal.

În seara de 26 mai, după anunțul rezultatelor parțiale, Liviu Dragnea a făcut declarații de presă în care a spus că „nu sunt niște rezultate care să bucure PSD, trebuie făcute analize foarte rapid și foarte serios în partid” și că „vina mea este că am acceptat în 2015 să fiu președintele partidului”.

Liviu Dragnea în timpul declarației de presă din 26 mai 2019, cu o zi înainte să fie închis. Foto: Inquam Photos / Lavinia Cioacă

O zi mai târziu, pe 27 mai 2019, Dragnea a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani și jumătate de închisoare în procesul privind angajările fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.

Joi, 15 iulie 2021, fostul lider PSD a ieșit din penitenciarul Rahova la doi ani și două luni de la încarcerare, cu un an și patru luni înaintea expirării termenului de 3 ani și 6 luni.

Liviu Dragnea pe 15 iulie 2021, la ieșirea din închisoare. Foto: Dumitru Angelescu / Libertatea

Comparând imaginile, se observă că fostul lider al social-democraților pare neschimbat, Dragnea afirmând în fața jurnaliștilor că a slăbit puțin.

Dragnea, după eliberare: „Sănătatea mea, afectată foarte serios”

În toamna anului trecut, avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu, declara că starea de sănătate a clientului său „s-a agravat”. „Domnul Liviu Dragnea are mai multe hernii la nivelul coloanei, o parte aflate în zona cervicală şi o parte în zona lombară”, spunea Teodosiu pe 10 septembrie 2020.

„Vreau să mă caut de sănătate să văd ce mai pot repara din ce s-a stricat. Aici, sănătatea mea a fost afectată într-un mod foarte serios. Sper să găsesc soluții și să-mi revin”, a afirmat Dragnea.

Astăzi, după eliberare, Liviu Dragnea le-a spus și el jurnaliștilor că sănătatea i-a fost afectată în perioada petrecută la închisoarea Rahova.

Mai multe imagini cu Liviu Dragnea cu o zi înainte să fie închis, în galeria foto de mai jos

Mai multe imagini cu Liviu Dragnea după eliberare, în galeria foto de mai jos

Libertatea