Autoritățile de la Chișinău au interzis companiei Air Moldova să reia zborurile spre Moscova

Autoritățile de la Chișinău au interzis companiei Air Moldova să reia zborurile spre Moscova

La o zi după ce a anunțat că intenționează să reia zborurile spre Moscova, Air Moldova a primit interdicție să facă acest lucru.

„Autoritatea Aeronautică Civilă din Moldova a interzis Air Moldova și altor companii naționale să reia zborurile între Chișinău și Moscova”, a anunțat vicepremierul Republicii Moldova, Andrei Spînu, potrivit Reuters și Kommersant.

Air Moldova anunțase, vineri, 9 septembrie, că va relua zborurile de la Chișinău spre capitala Rusiei începând cu data de 1 octombrie.

Compania aeriană a motivat aceste planuri prin „numeroasele apeluri din partea cetățenilor Republicii Moldova (aflați în Federația Rusă – n.r.) care doresc să se întoarcă acasă sau să se reunească cu familiile lor”.

„Decizia de a relua zborurile se datorează şi solicitărilor pasagerilor de a utiliza biletele achiziţionate în perioada pandemică şi după sistarea zborurilor. Totodată, există dificultăţi cu care se confruntă zilnic sute de pasageri: necesitatea procurării repetate a biletelor la preţuri majorate, mai mult timp petrecut în deplasarea pe cale terestră, zborurile cu escală, în special în cazurile de urgenţă medicală”, a transmis operatorul aerian, într-un comunicat de presă, citat de Moldpres și Agerpres.

Republica Moldova a suspendat legăturile aeriene cu Rusia la sfârșitul lunii februarie, în urma invadării Ucrainei de către trupele Moscovei.

Foto: Profimedia Images

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia

Libertatea