„Aveți milă de cele 3 soții și 14 copii”. Apelul unui condamnat din Nigeria

„Aveți milă de cele 3 soții și 14 copii”. Apelul unui condamnat din Nigeria

Un bărbat din Nigeria a făcut apel și cere îngăduință din partea instanței care l-a trimis la închisoare, pe motiv că cei 17 membri ai familiei sale depind de el, potrivit presei locale. În România, în 2018, peste 13.000 de copii aveau cel puțin un părinte în închisoare. 

Amuda Usman, un păstor în vârstă de 46 de ani, a făcut apel și a rugat Curtea Federală care judecă cazul fraudei de care este acuzat să ia în considerare și situația sa familială. Bărbatul are 3 soții și 14 copii, notează presa din Nigeria. 

Usman a fost judecat pentru săvârșirea infracțiunii de fraudă, după ce a vândut o parte dintre vacile pe care le avea în grijă, fără acordul proprietarului animalelor. 

Conform dovezilor prezentate în fața instanței, acesta ar fi pretins că 30 din cele 45 de vaci pe care le avea în grijă ar fi murit, însușindu-și banii în mod deliberat. 

De aceea, bărbatul a fost găsit vinovat și a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare, precum și plata unei sume de bani proprietarului vacilor. Curtea urmează să se pronunțe în cazul apelului bărbatului.

Libertatea