Avioanele rusești nu mai au voie să aterizeze în Germania. Care este motivul

Avioanele rusești nu mai au voie să aterizeze în Germania. Care este motivul

Pe fondul conflictului din Belarus, autoritățile federale de la Berlin au răspuns Moscovei cu aceeași monedă și au interzis pe teritoriul Germaniei zborurile companiilor din Rusia, relatează News.ro, citând AFP.

Potrivit ministrului german al Transporturilor, autoritățile federale au refuzat să acorde permisiunea companiilor aeriene ruse de a folosi spațiul aerian al Germaniei după ce Moscova nu a aprobat un zbor Lufthansa către Rusia.

„În numele recirprocităţii”, Germania „nu a mai acordat autorizaţia” pentru zborurile companiilor ruseşti, ceea ce a dus la anularea mai multor curse ale Aeroflot şi S7.

Vineri, Germania a cerut Moscovei să clarifice dacă Rusia este implicată în deturnarea avionului care se îndrepta către Lituania pentru a-l aresta pe jurnalistul Roman Protasevici, un critic al regimului Lukașenko relatează Mediafax.

Părinții lui Roman Protasevici au cerut ajutorul comunității internaționale pentru eliberarea fiului lor. Ei spun că se tem că acesta ar putea fi ucis în Belarus, unde e arestat.

Libertatea