Avion folosit în contrabanda cu țigări care se îndrepta către România, oprit de polițiștii de frontieră din Republica Moldova

Avion folosit în contrabanda cu țigări care se îndrepta către România, oprit de polițiștii de frontieră din Republica Moldova

Avionul AN-2 cu țigări de contrabandă ce urmau să ajungă în România a fost reținut de polițiștii din Republica Moldova în raionul Edineț, relatează Digi 24, care citează Poliția de Frontieră din țara vecină. În aparatul de zbor se aflau trei cetățeni ucraineni care au fost reținuți.

”În baza unei informații operative privind survolarea ilegală a spațiului aerian ofițerii de investigații ai Poliției de Frontieră au acționat prompt în această dimineață reușind reținerea unui avion de model AN-2 în proximitatea localității Hlinaia Mică, raionul Edineț”, au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră din Republica Moldova.

Apartul de zbor de mici dimensiuni a decolase din Ucraina și avea ca destinație România. Trei cetățeni ucraineni, care se aflau la bordul avionului, au fost reținuți.

”Din informațiile preliminare, avionul respectiv era utilizat pentru transportarea țigărilor de contrabandă”, mai arată sursa citată.

Un incident similar a avut loc și la începutul lunii august, când tot un avion AN-2, încărcat cu țigări a intrat ilegal în România. Grănicerii ucraineni au depistat aeronava la întoarcerea în statul vecin și au ridicat un avion de luptă MiG-29 pentru a-i forța aterizarea.

De asemenea, Libertatea a dezvăluit recent cazul Isac Tarlapan, fostul șef al Direcției Regionale Vest (DRV) a Poliției de Frontieră din Republica Moldova, structură care are în subordine toate punctele de frontieră de la granița cu țara noastră. Tarlapan a fost condamnat de o instanță din județul Vaslui la 6 ani de închisoare pentru contrabandă. Ofițerul a fost acuzat că livra țigări unei rețele de traficanți din Iași.

Foto: Poliția de Frontieră din Republica Moldova

Libertatea