Avram Iancu a renunțat la cursa pe lacul Balaton din Ungaria, din cauza condițiilor meteo

Avram Iancu a renunțat la cursa pe lacul Balaton din Ungaria, din cauza condițiilor meteo

Bibliotecarul Avram Iancu a plecat vineri spre Lacul Balaton, din Ungaria, pentru a stabili un nou record mondial la înot de anduranţă. Înotătorul a anunțat, duminică, pe pagina de Facebook, că nu a mai putut străbate acest lac din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Din imaginile postate pe pagina sa de Facebook, se văd valuri puternice provocate de o furtună în larg, iar membrii echipajului i-au cerut să renunțe la cursă.

”Se anunță rafale de 70 de kilometri pe oră. Cei care se ocupă de siguranța acestei curse au zis că nu pot risca și că trebuie să-l scoateam”, se aude în înregistrarea postată pe pagina de Facebook.

Polisportivul din Petroşani și-a propus să străbată acest lac de două ori, încontinuu, timp de trei zile şi trei nopţi.

”Mă simt excelent. Abia aştept să ajung în apă. Sunt încrezător în şansele mele. Recordul mondial la înot de anduranţă este de 67 de ore şi 16 minute, iar eu voi încerca să înot cel puţin un minut peste acest timp. Dacă îmi ajută bunul Dumnezeu, voi încerca să înot 72 de ore, adică trei zile şi trei nopţi”, a declarat Avram Iancu.

Sportivul s-a pregătit intens pentru acest moment din Marina Kenese Balaton, potrivit G4media.

Avram Iancu este și primul om din lume care a parcurs înot Dunărea de la izvoare până la vărsarea în Marea Neagră fără costum de protecţie şi materiale ajutătoare.

Libertatea