Bacău, Buzău și Neamț intră în scenariul roșu. 34 de județe au peste 3 cazuri de COVID la mia de locuitori

Bacău, Buzău și Neamț intră în scenariul roșu. 34 de județe au peste 3 cazuri de COVID la mia de locuitori

România a înregistrat marți, 5 octombrie, 15.037 de noi cazuri de COVID în ultimele 24 ore, iar numărul județelor care sunt în scenariul roșu a ajuns la 34, după ce Bacăul, Buzăul și Neamțul și au trecut de pragul de trei cazuri la mia de locuitori, de la care accesul la anumite activități sunt permise doar cu certificatul verde.

Județul Ilfov înregistrează cea mai mare rată de infectare din țară, de 10,68, pe locul următor se situează municipiul București, cu o rată de incidență de 10,31. Județul Timiș raportează de 8,70 de cazuri la mia de locuitori calculate în ultimele două săptămâni.

Județele Cluj (6,29) și Dolj (6,24) sunt peste pragul de șase cazuri la mie.

Județele Bacău (3,10), Buzău (3,04) și Neamț (3.04) au trecut de pragul de trei cazuri la mia de locuitori, prag de la care accesul la anumite activități este permis doar cu certificatul verde. 34 de județe, inclusiv Capitala, sunt în scenariu roșu.

În scenariul verde au rămas doar Covasna și Harghita.

Bucureștiul înregistrează 2.515 cazuri noi de COVID, în ultimele 24 de ore. Pe locul următor este judeţul Ilfov, cu 612 cazuri, iar al treilea e județul Cluj, unde sunt raportate 554 de cazuri noi.

Libertatea