Băiat de 5 ani, abandonat de mama sa în Galaţi, pentru că „nu o ascultă”. Femeia, reținută pentru 24 de ore

Băiat de 5 ani, abandonat de mama sa în Galaţi, pentru că „nu o ascultă”. Femeia, reținută pentru 24 de ore

O femeie de 29 de ani și-a abandonat joi, pe o stradă din Galați, băiatul de 5 ani. Femeia și-a justificat gestul pe motiv că copilul „nu o ascultă”. Găsită de polițiști, femeia a fost dusă la audieri și reținută pentru 24 de ore, potrivit News.

Potrivit IPJ Galați, femeia este din Mangalia, judeţul Constanţa, și domiciliază fără forme legale în comuna Cudalbi, judeţul Galaţi.

Aceasta a mers de dimineață cu un microbuz în municipiul Galaţi împreună cu copilul şi, pe motiv că acesta nu o ascultă, l-a lăsat pe strada Siderurgiştilor, din Galați, după ce i-a spus că se duce să cumpere covrigi.

Poliţiști din Galați au fost alertați printr-un apel la 112, despre faptul că băiețelul a fost găsit singur, dezorientat în acea zonă.

Imediat, la faţa locului a mers un echipaj de poliție, iar minorul a fost preluat.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta a fost abandonat în zona respectivă chiar de mama sa.

Femeia a fost găsită în casa ei din comuna Cudalbi şi a fost dusă la sediul Secţiei 2 Poliţie pentru audieri.

Ulterior, ea fost reținută pentru 24 de ore. Mâine, 23 iulie, ea va ajunge în fața judecătorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi cu propunere de arestare preventivă.

Copilul a fost preluat şi va rămâne momentan în grija Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi.

Libertatea