Barna îl felicită pe Ciolacu pentru achiziția PNL: „Nu e ușor să scoți de la guvernare PNL care era vioara întâi și să-l bagi înapoi ca anexă a PSD”

Barna îl felicită pe Ciolacu pentru achiziția PNL: „Nu e ușor să scoți de la guvernare PNL care era vioara întâi și să-l bagi înapoi ca anexă a PSD”

Dan Barna, vicepreședintele USR, a transmis, joi, un mesaj dur din Parlament liberalilor și l-a felicitat pe Marcel Ciolacu, președintele PNL, care a reușit să scoată PNL „dintr-o guvernare unde era vioara întâi şi să-l bage la guvernare ca anexă a PSD”.

„Domnule Marcel Ciolacu, vă felicit pentru achiziție. Nu e ușor să scoți de la guvernare PNL, care era vioara întâi și să-l bagi înapoi ca anexă a PSD.  Ați reușit domnule Ciolacu, ceea ce nici Ion Iliescu nu a reușit să facă: ați scos PNL din istorie și l-ați pus în buzunarul de la piept al PSD. E prima oară când PNL de bunăvoie și nesilit de nimeni predă guvernarea și cu ea urma de demnitate. Ați descoperit disperarea penelismului, iar penelismul înseamnă ambiție fără rațiune, mult orgoliu fără bază și un salt absurd în afara realităților acestor țări”, a declarat Dan Barna, joi, din Parlament, unde azi are loc votul pentru învestirea Guvernului Ciucă.

Vicepreședintele USR i-a întrebat în mod ironic pe liberali de ce nu l-au chemat și pe Liviu Dragnea pentru a-i preda Ministerul Justiției.

„Penelism e și când inventezi un guvern pentru doamna Firea, despre care anul trecut țipai în gura mare că este incapabilă să administreze fonduri publice. Am o întrebare de ce nu l-ați chemat direct pe Liviu Dragnea să îi predați Ministerul Justiției? Aceasta ar fi fost mesajul corect acestei coaliții?”, a mai spus Barna.

Potrivit acestuia, nu e prima dată când cele două partide au afinităţi.  

„Nu e prima oară când vă găsiţi afinităţi neaşteptate, dar este prima oară când PNL de bună voie şi nesilit de nimeni, predă guvernarea şi odată cu ea urma de demnitate pe care o mai aveau”, a mai punctat Barna.  

Libertatea