Beatrice Mahler: Nu mi-aș dori să ajungem în situația în care a fost Italia, dar riscurile sunt mari

Beatrice Mahler: Nu mi-aș dori să ajungem în situația în care a fost Italia, dar riscurile sunt mari

Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, a declarat miercuri, la Digi24, că situația din spitale este critică și că nu sunt semne că se va îmbunătăți în următoarele două săptămâni.

Beatrice Mahler a menționat că sunt pacienți care, deși au simptome de COVID-19, refuză să vină la spital în primele zile, iar în final ajung să fie internați cu forme severe ale bolii.

„Pot să spun că avem pacienți care au nevoie de ATI și nu au un pat în ATI. Numărul de decese este în creștere. E extrem de frustrant, cu tot tratamentul, cu toată ventilația, să vezi pacienți tineri pe care îi pierzi pentru că forma de evoluție e extrem de surprinzătoare și de rapidă”, a spus Beatrice Mahler.

Nu mi-aș dori să ajungem în situația în care a fost Italia, dar riscurile sunt mari, mai ales pentru anumite zone. Trăim o dramă în spitale și trăim drama alături de oameni care vin și de familiile lor

Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta:

Doctorul pneumolog a precizat că România se confruntă cu „o situație critică, extrem de tensionată”.

„Număr mare de pacienți care vin, număr de locuri limitate, dificultăți de a asigura asistență, pentru că personalul e același, chiar dacă avem un număr mai mare de cazuri. E o situație dificilă și din păcate următoarele două săptămâni nu se anunță a fi mai bune”, a afirmat Mahler.

Unitatea sanitară condusă de Beatrice Mahler a publicat în urmă cu trei zile mai multe fotografii care arată situația în care se găsesc bolnavii care au nevoie de oxigen. Aceștia stăteau pe holurile institutului Marius Nasta, iar printre pacienții care nu au mai avut loc în saloane este și o bătrână în scaun cu rotile. „Pacienții stau sub scară, nu avem ce să facem, următoarea etapă va fi să îi punem doi în pat. Asta va urma săptămâna viitoare”, a spus Beatrice Mahler pentru Libertatea.

Autoritățile au anunțat astăzi, 6 octombrie, 331 de decese COVID, dintre care 328 au avut loc în ultimele 24 de ore. Este cel mai mare număr zilnic de morți, de la debutul pandemiei și până acum. Au fost confirmate totodată 14.744 de cazuri noi de persoane infectate – după efectuarea a 70.271 de teste – în vreme ce numărul pacienților de la ATI a crescut la 1.513.

Libertatea