Biserica Ortodoxă Ucraineană, sub Patriarhia Moscovei, propune o procesiune de Paști pentru evacuarea civililor și soldaților răniţi din Mariupol

Biserica Ortodoxă Ucraineană, sub Patriarhia Moscovei, propune o procesiune de Paști pentru evacuarea civililor și soldaților răniţi din Mariupol

Mitropolitul Onufrie, reprezentantul Bisericii Ortodoxe Ucrainene de sub Patriarhia Moscovei, a propus organizarea unei procesiuni de Paști în orașul asediat Mariupol pentru a evacua civili și soldați răniți, informează Hotnews, care citează AFP.

Biserica „este pregătită să organizeze o procesiune de la Orihiv, în regiunea Zaporojie, până la fabrica Azovstal din Mariupol, pentru a oferi ajutor de urgență și a evacua civili. Această procesiune ar putea, de asemenea, să ajute la evacuarea soldaților răniți și la recuperarea cadavrelor”, a declarat Mitropolitul Onufrie, reprezentantul Bisericii Ortodoxe Ucrainene de sub Patriarhia Moscovei, într-o declarație pe site-ul bisericii.

„Ne adresăm oamenilor potriviți și cerem să se asigure o încetare a focului în Mariupol și în suburbiile sale, precum și un coridor umanitar pentru așa-numita procesiune de rugăciune din Vinerea Mare, 22 aprilie, până de Paște (24 aprilie)”, a mai spus Onufrie.

Potrivit sursei citate, ortodocșii ucraineni sunt împărțiți între Biserica Ortodoxă de sub Patriarhia Moscovei și Biserica Ortodoxă Ucraineană, care a fost formată în 2018 prin fuziunea Bisericii Ortodoxe Ucrainene de sub Patriarhia Kievului și a Bisericii Ortodoxe Autocefale Ucrainene și recunoscută în 2019 de Patriarhia Ecumenică de Constantinopol.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia

Libertatea