Boris Johnson, gafă în Parlamentul britanic: I-a mulţumit lui Putin, în locul lui Zelenski

Boris Johnson, gafă în Parlamentul britanic: I-a mulţumit lui Putin, în locul lui Zelenski

Fostul premier britanic Boris Johnson l-a confundat pe Volodimir Zelenski cu Vladimir Putin, într-un discurs ținut joi, 22 septembrie, în Camera inferioară a Parlamentului de la Londra, în care a încercat să îl laude pe liderul ucrainean, relatează publicația britanică The Independent.

La prima luare de cuvânt ca parlamentar conservator în Camera Comunelor, Boris Johnson a elogiat „eroismul armatei ucrainene”, care se apără de 7 luni de atacurile venite dinspre Rusia, și a vorbit despre ajutorul oferit Ucrainei de Marea Britanie, referindu-se inclusiv la „armele pe care suntem mândri să le oferim”.

În acest context, Boris Johnson i-a mulțumit din greșeală lui Vladimir Putin pentru leadershipul de care a dat dovadă, în loc să se refere la Volodimir Zelenski.

„Mulțumesc, de asemenea, conducerii inspiraționale a lui Vladimir Putin”, a spus Johnson. Deputaţii au râs, iar fostul premier britanic a realizat gafa comisă și a încercat să rămână calm.

„Conducerea inspirațională a lui Volodimir Zelenski, scuzați-mă”, a revenit Boris Johnson, care și-a continuat apoi discursul.

Libertatea