Britney Spears își poate alege propriul avocat pentru prima dată după 13 ani, în procesul prin care vrea să scape de sub tutela tatălui

Britney Spears își poate alege propriul avocat pentru prima dată după 13 ani, în procesul prin care vrea să scape de sub tutela tatălui

Un judecător din Los Angeles a decis că starul pop american Britney Spears își poate alege propriul avocat în bătălia judiciară pe care o duce pentru a ieși de sub tutela tatălui său, relatează BBC.

Decizia a venit miercuri, după ce Spears s-a adresat instanței pentru a doua oară în mai puțin de o lună, arată sursa citată.

Starul pop a cerut încă o dată ca tatăl ei, Jamie Spears, să fie eliminat din acordul prin care acesta îi controlează afacerile de ani de zile.

Luna trecută, ea a avut în instanță o pledoarie dramatică.

Miercuri, ea a repetat acel apel într-o declarație emoționantă, cerând ca tatăl ei să fie acuzat de abuz tutelar. ”Îi permiteți tatălui meu să-mi strice viața. Trebuie să scap de tatăl meu”, a spus ea, izbucnind în lacrimi.

Sub tutela tatălui, de 13 ani

Tutela este acordată de instanță în cazul persoanelor care nu pot lua propriile decizii, cum ar fi cele cu demență sau alte boli mintale.

Spears, în vârstă de 39 de ani, se află sub tutelă din 2008, când îngrijorările legate de starea ei mentală l-au determinat pe tatăl ei să solicite instanței autoritatea legală asupra vieții fiicei sale.
Abuzul tutelar poate implica exploatarea financiară sau impunerea unor restricții personale excesive asupra persoanei aflate în grijă.

Fanii au susținut-o din stradă

Susținătorii cântăreței s-au adunat în fața instanței, dar și în cealaltă parte a țării, la Washington DC, în timpul ședinței de judecată.

Britney Spears își poate alege propriul avocat pentru prima dată după 13 ani, în procesul prin care vrea să scape de sub tutela tatălui
Fanii câtăreței au ieșit în stradă pentru a o susține/FOTO: Profimedia

După ce instanța a deliberat, ea a postat pe Instagram un videoclip în care se dă peste cap de bucurie, mulțumindu-le fanilor și adăugând hashtag-ul „#FreeBritney”.

Luna trecută, un judecător a respins cererea vedetei pop de eliminare a tutelei. Judecătoarea Brenda Penny a spus că nu poate pronunța o hotărâre până când cântăreața nu depune o petiție formală pentru a pune capăt acordului.

Hotărârea judecătorească de miercuri deschide calea pentru ca avocatul ales de Spears, fostul procuror federal Mathew Rosengart, să preia conducerea acestei bătălii juridice complexemai arată sursa citată.

Noul avocat îl va înlocui pe Samuel Ingham, care a fost numit de instanță în 2008 și care a renunțat la caz săptămâna trecută. Rosengart este un avocat cunoscut la Hollywood, care i-a reprezentat în trecut pe Steven Spielberg și Sean Penn.

În timpul procesului Britney Spears a spus în lacrimi judecătoarei că i-au fost confiscate vitaminele și cafeaua. „Doamnă, acesta nu este abuz, ci pur și simplu cruzime. Scuzați-mi limbajul, dar acesta este adevărul”, a izbucnit cântăreața.

”Extrem de speriată” de tată

Britney a mai spus că prioritatea ei a fost să îl îndepărteze pe tată din tutelă, pentru că acesta îi controlează viața personală și afacerile.

Ea a afirmat că nu dorește să se supună unei evaluări medicale „stupide” și că ar fi „fericită” ca celălalt tutore, Jodi Montgomery, să rămână.

Cântăreața a mai spus în fața instanței că este „extrem de speriată” de tatăl său, care este alcoolic în recuperare, și că s-a temut mereu că va apărea beat undeva și o va face de rușine.

Jamie Spears este în prezent singura persoană care dispune de proprietățile fiicei sale, evaluate la 60 de milioane de dolari. Avocații săi au negat anterior că acesta ar fi impus restricții asupra vieții private a fiicei sale.

Susține că a fost împiedicată să aibă copii

Cântăreața, mamă a doi copii, a declarat la ședința de judecată de luna trecută că vrea să se căsătorească cu iubitul ei și să aibă un alt copil, dar tutela nu i-ar permite să facă acest lucru. Ea spune că a fost împiedicată să-și îndepărteze un dispozitiv contraceptiv intrauterin, pentru a nu rămâne gravidă.

Avocații tatălui său spun că acesta nu se mai ocupă de afacerile personale ale lui Britney din 2019, când a renunțat din cauza sănătății. El a fost înlocuit temporar de Jodi Montgomery, care este și îngrijitoarea cântăreței.

Avocații au solicitat și o anchetă, pentru a stabili veridicitatea mărturiei lui Britney, susținând că tatăl ei este ”îngrijorat” pentru bunăstarea fiicei sale.

Libertatea