Căpitanul Kirk din Star Trek va zbura în spațiu cu naveta lui Jeff Bezos

Căpitanul Kirk din Star Trek va zbura în spațiu cu naveta lui Jeff Bezos

William Shatner, actorul care l-a jucat pe Căpitanul Kirk în Star Trek, va zbura în spațiu în octombrie cu Blue Origin a lui Jeff Bezos, potrivit CNN. În vârstă de 90 de ani, el va deveni cea mai vârstnică persoană care va zbura în spaţiu.

William Shatner va zbura cu naveta Blue Origin a miliardarului Jeff Bezos, la a doua lansare a acesteia, care va avea loc pe 12 octombrie.

„Am auzit de spațiu de mult timp. Acum profit de oportunitate să-l văd cu ochii mei. E un miracol”, a spus el. 

Călătoria din octombrie este aşteptată să dureze 10 minute, similar celei din vară, şi echipajul va ajunge puţin dincolo de Linia Karman, cunoscută ca graniţă a spaţiului – la 100 de kilometri deasupra Pământului, potrivit CNN.

În al doilea zbor spaţial cu echipaj uman al Blue Origin, William Shatner va fi însoţit de trei persoane la bordul navei New Shepard. Shatner a jucat rolul căpitanului James T Kirk al USS Enterprise în serialul original „Star Trek” în anii ’60, iar mai târziu a apărut în câteva filme ale francizei.

Miliardarul Jeff Bezos a călătorit în iulie până la limita spațiului în primul zbor de turism spațial al companiei Blue Origin. La bord s-au aflat patru pasageri – trei bărbaţi şi o femeie, din medii şi cu experienţe foarte diferite.

Libertatea