Captură impresionantă, aproape o tonă de cocaină neagră, confiscată în Spania

Captură impresionantă, aproape o tonă de cocaină neagră, confiscată în Spania

Drogurile, fără miros și extrem de greu de identificat, au fost descoperite miercuri de poliția spaniolă în colaborare cu cea portugheză în nordul Spaniei, în regiunea Castilia și Leon, informează The Guardian, care citează Poliția Națională Spaniolă.

Patru persoane au fost arestate într-un port din zona industrială a orașului Medina del Campo, în nordul Spaniei, după ce anchetatorii au urmărit un transport de două containere de cărbune în care erau ascunse drogurile.

Cocaina neagră se afla în 30 de saci care erau ascunși printre alți 1.364 de saci de cărbune real pentru a face identificarea drogului aproape imposibilă. Poliția a confiscat 862 de kilograme de cocaină neagră.

Traficanții au adus containerele cu camionul din Portugalia în nordul Spaniei, unde drogul ar fi fost recuperat în urma unui proces chimic laborios.

<iframe width=”640″ height=”360″ src=”https://www.youtube.com/embed/g1q7RNDMqXQ” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

„Modul de operare a implicat un proces chimic complex pentru a ascunde drogurile printre cărbune, proces care a fost realizat de cartelurile mexicane și columbiene”, a declarat poliția spaniolă într-un comunicat.

După un an de investigații, într-o operațiune la care au participat peste 50 de polițiști, a fost destructurată rețeaua de traficanți. Aceștia făceau contrabandă cu sute de kilograme de cocaină neagră în Europa profitând că acest drog nu are miros și este aproape imposibil de identificat până și de câinii specializați în narcotice.

Foto, video: Captură YouTube Policía Nacional

Libertatea