Care sunt cele mai bune 10 aplicații pentru monitorizarea pașilor

Care sunt cele mai bune 10 aplicații pentru monitorizarea pașilor

Dacă vrei să rămâi în formă și să ai o viață sănătoasă este recomandat să faci zilnic mișcare, iar cea mai la îndemână modalitate o reprezintă mersul pe jos.

Se spune că ideal este să parcurgi în fiecare zi între 8.000 și 10.000 de pași, dar pentru a monitoriza în permanență această activitate trebuie să ai pe pe smartphone-ul tău sau pe ceasul inteligent ori brățara fitness una dintre numeroasele aplicații care numără pașii.

Aplicațiile care se ocupă cu asta sunt de două feluri: pedometru și contor de pași. Aplicațiile pedometru urmăresc activitatea pe tot parcursul unei zile, în timp ce aplicațiile de contor de pași îți monitorizează mersul pe jos și îți arată distanța, viteza și traseul parcurs.

Aceste aplicații se bazează pe senzorii de detectare a mișcării și pe GPS-ul smartphone-ului tău, iar cu ajutorul lor aplicația poate înregistra numărul de pași pe care îi parcurgi.

În articolul de astăzi îți vom prezenta cele mai bune aplicații care îți numără pașii pentru Android și pentru iOS și care pot fi instalate gratuit pe telefonul mobil.

Pacer Pedometer & Step Tracker (Android/iOS)

Este considerată una dintre cele mai bune aplicații pentru pași și este disponibilă atât pentru telefoanele Android, cât și pentru iOS. Aceasta poate fi folosită ca pedometru și îți permite în același timp să monitorizezi numărul de pași, distanța parcursă, caloriile arse, scările urcate și timpul tău activ. Este ideală mai ales pentru persoanele care doresc să slăbească.

Fitbit (Android/iOS)

Este o aplicație foarte populară în rândul persoanelor active. Activitatea ta zilnică îți este monitorizată prin GPS și include numărarea pașilor, distanța parcursă, caloriile arse sau timpul. Poți, totodată, să-l folosești chiar și fără un tracker de fitness deoarece funcționează autonom. În același timp, Fitbit îți permite să concurezi cu alți prieteni și să-i provoci la anumite întreceri.

Map my Walk (Android/iOS)

Această aplicație face parte din aceeași familie cu Map My Run. Te ajută să monitorizezi numărul de pași pe care i-ai făcut, distanța parcursă, precum și alți parametri precum timpul, caloriile arse și viteza, care este determinată cu ajutorul GPS-ului. Totodată poți să urmărești traseul pe hartă și poți primi feedback audio la fiecare kilometru pe care l-ai parcurs. În cazul în care vrei să monitorizezi și altceva în afară de mersul pe jos, Map my Walk îți oferă acces la alte 600 de activități contra cost.

Virtual walk (Android/iOS)

Poți folosi această aplicație atât pentru plimbări în aer liber, cât și pentru banda de alergat. Spre deosebire de alte aplicații, Virtual walk îți dă posibilitatea să stabilești trasee virtuale prin diferite locuri pitorești. Trebuie să știi că nu toate rutele sunt gratuite. Din când în când primești fotografii și/sau informații despre locurile pe unde mergi, iar la final primești o medalie.

Walkmeter GPS Pedometer (Android/iOS)

Aplicația este ideală pentru personale e care vor să-și îmbunătățească performanțele. Oferă o interfață foarte intuitivă și îți permite să vizualizezi foarte simplu numărul de pași pe care i-ai făcut, distanța parcursă, caloriile arse etc., toate acestea pe un singur ecran. Ai la dispoziție și un feedback audio care te ține la curent cu progresul pe care l-ai făcut.

StepsApp Pedometer (Android/iOS)

Această aplicație este recunoscută pentru interfața excelentă, care îți oferă posibilitatea să o personalizezi în șase variante de culori. Aceasta te ajută să poți vizualiza cu ușurință datele înregistrate în cursul activității și să monitorizez numărul de pași, caloriile arse etc. StepsApp Pedometer oferă acces și la alte funcții mai avansate, însă pentru asta va trebui să faci anumite achiziții în interiorul aplicației.

Activity Tracker (Android/iOS)

Ceea ce diferențiază cu adevărat această aplicație pedometru de restul aplicațiilor similare este capacitatea de a comuta între diferite vederi. Poți urmări numărul de pași pe care i-ai făcut și activitatea ta zilnică într-un grafic cu bare pe zi, pe săptămână și pe lună. Acest lucru poate fi vizualizat chiar și până la oră. Dacă vei face upgrade la versiunea pro vei putea importa și exporta date și vei avea posibilitatea să utilizezi aplicația pe Apple Watch.

Accupedo Pedometer (Android/iOS)

Aplicația oferă o interfață foarte bine organizată și intuitivă, care îți permite să monitorizezi în timp real pașii pe care îi faci, distanțele parcurse, caloriile arse și multe alte informații. Cu Accupedo îți poți stabili obiective zilnice, săptămânale sau chiar lunare și, astfel, îți poți îmbunătăți performanțele. Utilizatorul are la dispoziție diagrame ușor de citit și jurnale istorice care îl ajută să-și îndeplinească obiectivele. Pentru a accesa la toate funcțiile avansate și pentru a elimina reclamele trebuie să achiziționezi versiunea pro.

Noom Walk (Android)

Marele avantaj al acestei aplicații este acela că nu consumă multă baterie, mai exact doar 2% în 24 de ore. Spre comparație cu alte aplicații similare, Noom walk nu folosește GPS-ul telefonului mobil, ci o serie de algoritmi care detectează distanțele parcurse prin citirea datelor de la alți senzori. Imediat ce ți-ai creat cont, aplicația va începe să-ți numere automat pașii fără să fii nevoit să mai faci vreo setare sau să mai apeși vreun buton. Poți vizualiza performanțele proprii zilnice, săptămânale sau pe o perioadă mai mare.

Apple Health (iOS)

Dacă dorești să monitorizezi pașii pe care îi faci zilnic fără însă să mai fii nevoit să descarci un instrument sau vreo funcție suplimentare poți utiliza aplicația care este integrată în iPhone. Dacă deții și un Apple Watch vei putea vizualiza pe ceas și statisticile pe care aplicația le urmărește precum cât de mult ai stat și cât de mult te-ai mișcat.

Libertatea