Care sunt cele mai scumpe tipuri de carne din lume

Care sunt cele mai scumpe tipuri de carne din lume

Carnea a fost dintotdeauna unul dintre factorii esențiali ai existenței, evoluţiei, supraviețuirii şi răspândirii speciei umane.

Este bine știut faptul că se recomandă a fi consumată datorită beneficiilor pe care le are asupra organismului omului căruia îi conferă putere, energie și proteine. Totodată, consumul de carne ajută la prevenirea sau vindecarea bolilor de piele, întărește sistemul imunitar, repară țesuturile și protejează organismul împotriva infecțiilor de tot felul.

Vedem în jurul nostru foarte mulți oameni care cheltuiesc sume importante de bani pentru a-și cumpăra case, mașini ori pentru a merge în cele mai exotice vacanțe, însă există și o categorie aparte a celor care nu se uită la bani atunci când vine vorba să achiziționeze cele mai bune și mai scumpe tipuri de carne.

Cele mai scumpe tipuri de carne din lume

Ai fi surprins să afli că acești oameni cheltuiesc o adevărată avere pe produse din carne cu etichete de preț mult peste ceea ce vedem zilnic în magazine. Unele sunt atât de scumpe încât îți nu-ți vine să crezi că există cineva dispus să plătească atât de mulți bani pentru a le cumpăra.

Dacă te-ai gândit vreodată că este scumpă carnea care se comercializează pe piața românească trebuie să știi că cele mai scumpe tipuri de carne din lume nu se vând la noi și cu siguranță de unele mulți nici nu au auzit.

În cele ce urmează îți prezentăm o listă cu cele mai scumpe tipuri de carne care există în lume la ora actuală.

1. Pui Cemani

Rasa de pui Ayam Cemani este una relativ nouă și este originară din Indonezia, fiind cu siguranță una cu totul neobișnuită. Din cauza hiperpigmentării, carnea, organele şi oasele sale sunt negre, la fel şi penajul, acesta din urmă prezentând o anumită strălucire verzuie. Puiul Cemani are în această țară proprietăţi de vindecare și se vinde cu până la 200 de dolari bucata, în timp ce în Malaezia este atât de comun, încât prețul nu îl depășește pe cel al unei păsări obișnuite. În SUA există un singur crescător al acestei rase, care vinde un pui chiar şi cu 2.500 de dolari, potrivit celor de la Foodbeast.

2. Carne Kobe

Carnea Kobe este una dintre cele mai delicioase și mai scumpe carne de vită, fiind recunoscută pentru straturile de grăsime care se formează între fibrele musculare. Înainte de a fi comercializată, această carne este supusă unui proces de producţie şi de clasificare strict. Carnea Kobe se deosebește de restul de tipuri din carne prin faptul că este obţinută de la tauri castraţi, care au o carne fragedă, texturată și marmorată. Datorită acestor caracteristici, un kilogram de vită Kobe poate să ajunge şi la 600 de dolari.

3. Jambon iberic

Acest tip de şuncă este un produs tradiţional originar din sudul Spaniei, care este obţinut din carne de porc negru iberic. Porcii negri spanioli sunt lăsaţi liberi înainte de a fi trecuţi la o dietă bogată în cereale şi ghinde.  Specialiștii în domeniu spun că dacă se folosesc mai multe cereale în furaj, porcul va căpăta o aromă bogată de șuncă, asemănătoare cu celebrul prosciutto italian. În schimb, o dietă bazată majoritar pe ghinde va da șuncii o aromă specifică de nucă, dar şi un preţ pe măsură. Acesta poate ajunge până la 280-300 de dolari kilogramul de jambon spaniol.

4. Pește Fugu

Peștele fugu înseamnă în traducere liberă „porcul de râu” și este cunoscut ca fiind cel mai periculos pește comestibil din lume. Anual, între 20 şi 40 de oameni mor ca urmare a consumului de peşte fugu, care conţine concentraţii mari de neurotoxine, din cauză că nu este gătit corespunzător. Spre exemplu, în Japonia există bucătari specializați în prepararea acestui tip de pește, care este una dintre cele mai căutate delicatese din lume. De asemenea, este și una dintre cele mai scumpe, prețul unui kilogram putând ajunge și la 265 de dolari în vârf de sezon.

5. Sushi Ōtoro

Sushi este un preparat originar în Japonia, iar „chefii” de acolo reuşesc să creeze o mulţime de delicatese pe bază de ōtoro de ton. Printre acestea se numără și Ōtoro Sushi, un preparat pe bază de carne de ton, care are un conţinut ridicat de grăsimi și o aromă bogată. Conform experţilor, deoarece carnea folosită reprezintă doar o mică parte din carcasa tonului, o singură bucată de sushi Ōtoro să coste chiar şi 24 de dolari.

Foto:123rf.com

Citește și: Găluști cu prune – rețete de gomboți cu prune

Libertatea